fbpx

9 Siri tips die je nog niet kent!

[facebook-comments-script]Wellicht wist je al lang dat Siri jouw persoonlijke assistent is in de iPhone en nieuwe iPad modellen. Door de thuisknop op de iPhone of iPad lang ingedrukt te houden kun je allerlei vragen stellen of opdrachten geven.

Zo kun je bijvoorbeeld vragen wat voor weer het vandaag wordt. Maar Siri kan meer dan je denkt. Hieronder een aantal tips die je leven een stuk makkelijker en leuker kunnen maken.1. Welk nummer is dit?
Je kent waarschijnlijk wel de app Shazam. Als je een leuk nummer hoort dan kan deze app even luisteren en een paar seconden later je vertellen welk nummer het is. Gelukkig heb je daar geen Shazam meer nodig. Je kunt simpelweg aan Siri vragen: Welk nummer is dit? Vervolgens kun je het nummer natuurlijk zo vaak afspelen via Spotify of Apple Music.

2. Foto’s laten zien vanaf een bepaalde locatie


Ben jij een tijdje geleden naar New York geweest? Dan kun je natuurlijk door al je foto’s gaan scrollen. Omdat de iPhone niet alleen de foto opslaat maar ook meteen de GPS locatie kun je aan Siri het volgende vragen:

Toon al mijn foto’s uit New York

Even later krijg je een mooi overzicht van alle foto’s te zien die in New York genomen zijn.

3. Herinner mij hieraan


Stel je moet iemand terugbellen. Dan kun je Siri perfect gebruiken om je hieraan te helpen herinneren. Je kunt Siri dan het volgende vragen:

Help mij herinneren om terug te bellen zodra ik hier vertrek.

Op het moment dat je jouw huidige locatie verlaat krijg je automatisch een melding om die persoon terug te bellen.

4. Maak een selfie


Snel een foto maken? Het enige dat je hoeft te doen is tegen Siri te zeggen: Maak een selfie! Nou verwacht je misschien dat er automatisch direct een foto gemaakt zal worden. Helaas is het nog niet zo geavanceerd. De camera wordt wel geopend en je zult zelf nog op de knop moeten drukken om een foto te maken.

5. Snel de route vinden naar…


Toen kaarten van Apple werd geïntroduceerd werd er nog een beetje lacherig over gedaan. Men vond het een slap alternatief van Google. Maar inmiddels heeft Apple een aantal programmeurs weggeplukt bij Google en de kaarten app naar een hoger niveau gebracht. Onze mening is dat het inderdaad erg goed werkt tegenwoordig. Dankzij Siri kun je snel je route vinden door simpelweg te zeggen: Navigeer naar . De kaarten app wordt dan direct gestart met de juiste route.

6. Laat een bericht of e-mail voorlezen.


Als je in de auto zit kan het gevaarlijk zijn om je e-mail te lezen op je iPhone. Bovendien is het natuurlijk ook verboden. Daarom kan Siri je een handje helpen en je e-mails of berichten voorlezen.

Zeg tegen Siri: lees mijn laatste e-mail voor.

Vervolgens wordt de e-mail voorgelezen. Het mooie is dat vervolgens zelfs kunt antwoorden.

Zeg tegen Siri: Beantwoord deze mail.

Vervolgens vraagt Siri wat er in de e-mail moet komen te staan. Je kunt nu rustig dicteren.

Als je tevreden bent kun je de opdracht geven om de e-mail te versturen.

7. Bel jouw vriend(in)Je kunt Siri leren wie jouw man, vrouw, vader, moeder etc is. Als je voor de eerste keer tegen Siri zegt: Bel mijn vader.


Dan zal hij vragen ‘wie is je vader’? Als je dat eenmaal hebt opgegeven dan onthoudt hij dat voor de volgende keer. Dit is dus een handige manier zeker als je handsfree wilt bellen in het verkeer.

8. Gebruik Hey Siri!


Als je snel iets wilt vragen aan Siri dan is het niet altijd nodig om de thuisknop lang ingedrukt te houden. Je kunt namelijk de optie activeren dat je alleen ‘Hey Siri’ hoeft te zeggen. Vervolgens kun je direct je vraag of opdracht geven. Je stelt dit in bij Instellingen > Algemeen > Siri.

De meeste iPhones of iPads moeten verbonden zijn aan het stopcontact om dit te laten werken. Alleen de iPhone 6s (plus) kun je direct activeren door te zeggen Hey Siri. Uit eigen ervaring kan ik melden dat het in de auto heel erg fijn is. Je kunt beide handen gewoon aan het stuur houden.

9. Vraag een nummer aan


Je wilt snel een bepaald nummer horen? Siri is jouw DJ. Zeg tegen Siri: ‘Speel Hello van Adele af’. Het nummer moet wel in je muziek bibliotheek aanwezig zijn. Deze functie werkt ook goed met Apple Music. Helaas is Spotify niet geïntegreerd.

[facebook-comments]

Wil je meer leren?

Kijk dan ook eens naar deze interessante cursus.

Wil je meer leren?

Kijk dan ook eens naar deze interessante cursus.