fbpx

Adobe brengt Creative Cloud 2015

[facebook-comments-script]Adobe heeft vandaag, naar eigen zeggen, de grootste update ooit uitgebracht. Creative Cloud 2015 is nu beschikbaar en bezit veel nieuwe functies voor bijna alle CC applicaties.

Photoshop
Zo heeft het vlaggenschip softwarepakket Photoshop er nieuwe tekengebieden (artboards) bij gekregen. Hiermee kan een designer verschillende ontwerpen voor aps of responsive websites in een oogopslag vergelijken. Er is een nieuwe voorvertoningsfunctie genaamd Design Space, waarmee je design-gerichte layouts kunt maken zonder de belemmering van onnodige tools in beeld. Verder heeft Photoshop een drastische snelheidsverbetering gekregen. Zo zijn de Spot healing Brush en de Patch tools maar liefst 120 keer sneler dan in CS6. Ook het exporteren van je werk zou flink sneller moeten gaan. Daarnaast heeft Photoshop een nieuwe functie gekregen waarmee je een waas uit je foto kunt halen.

Illustrator
Illustrator heeft in Creative Cloud 2015 een flinke snelheidsverbetering gekregen. Zo is het 10 keer sneller dan de versie in CS6. Het inzoomen kan nu tot wel 64.000 procent daar waar dat in voorgaande versies nog ‘maar’ 6.400 procent was. Ook is het nu makkelijker om mooie grafieken en staafdiagrammen toe te voegen aan je ontwerp met behulp van een nieuw interface.

Premiere Pro
Adobe’s videobewerkingssoftware Premiere Pro heeft een van de grootste updates gekregen in Creative Cloud 2015. Een nieuw paneel genaamd Lumetri Color geeft een betere workflow voor het corrigeren van kleur met veel nieuwe tools. Verder heeft de applicatie vanaf nu toegang tot jouw Creative Cloud bibliotheken en onder andere een verbeterde support voor de mobiele Premiere Clip app.

Adobe After Effects in Creative Cloud 2015
[clear]

After Effects
Ook Adobe’s grote speciale effectenapplicatie After Effects, dat gebruikt wordt in veel tv-, film- en videoclipproducties, heeft een aantal nieuwe interessante functies gekregen. Het meest in het oog springende is de Character-animator. Hiermee kan je tweedimensionaal getekende karakters animeren aan de hand van een gefilmd gezicht. gezichtsbewegingen en grimassen die jij trekt in de video worden vervolgens direct vertaald naar het karakter. Zo kan je bijvoorbeeld een geanimeerde karakter perfect een eerder opgenomen dialoog of voice-over laten uitspreken.
Verder heeft After Effects er een nieuwe Face-tracking functie bij. Hiermee kan je een tracking-masker aanmaken dat het gezicht volgt. Dit is vervolgens te gebruiken voor kleurcorrectie en het retoucheren van het gezicht zonder dat je beeld-voor-beeld de video af hoeft te gaan.

CreativeSync
Ook de overige applicaties zoals DreamWeaver, Indesign en Flash hebben allemaal kleine verbeteringen gekregen. Een andere interessante toevoeging is die CreativeSync. Dit is een functie die vergelijbaar is met Continuity van Apple. Het zorgt er voor dat alle bestanden, lettertypen, foto’s, instellingen, meta-data en meer, synchroon blijven tussen alle desktop, web en mobiele applicaties. Je kan zo overstapen van het ene apparaat naar het ander en direct verder gaa met je werk. Tevens heb je vanuit alle apparaten toegang tot je bestanden in jouw Creative Cloud Bibliotheek.

In het trainingsaanbod van everlearn vind je meerdere Creative Cloud cursussen en trainingen van gecertificeerde trainers zoals After Effects, Premiere Pro, Indesign en Lightroom.

Adobe Creative Cloud is per direct beschikbaar op Adobe.com.

[facebook-comments]

Wil je meer leren?

Kijk dan ook eens naar deze interessante cursus.

Wil je meer leren?

Kijk dan ook eens naar deze interessante cursus.