fbpx

De toekomst van online training?

[facebook-comments-script]Google heeft wederom bewezen innovatief bezig te zijn. Na het succes van de virtual reality bril de Oculus Rift van Facebook stort ook Google zich op de virtual reality markt. Dankzij een samenwerking met camera fabrikant GoPro is er nu een accessoire beschikbaar waar je 16 (!) Gopro’s in een cirkel plaatst. Door de camera’s gelijktijdig te laten opnemen is het resultaat een 360 graden 3d(!) video. Op deze manier kun je dus niet alleen om je heen kijken maar ontstaat er dus ook diepte zoals we dat kennen van 3d films.

Met behulp van nieuwe software genaamd Google jump kun je alle 16 camerabeelden ‘stitchen’. De video’s worden dan aan elkaar geplakt en in 3d verwerkt. Dit proces kost normaal gesproken enorm veel processorkracht. Google combineert de processorkracht van duizenden computers en zo kan dit proces alsnog snel verlopen. De 360 graden 3d video kan vervolgens op YouTube worden geupload en bekeken. Voor het kijken in 3d maak je gebruik van een kartonnen bril waar je een smartphone in plaatst. Deze goedkope 3d bril is tevens van Google en heet Google cardboard. Het moet ervoor zorgen dat het grote publiek zo snel mogelijk makkelijk kan kennis maken met virtual reality.

De mogelijkheden voor 360 graden video zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld op afstand een huis of hotelkamer bekijken maar natuurlijk ook een training volgen. Zie jij virtual reality als interessante toevoeging voor online training?

GC_p2

[facebook-comments]

Wil je meer leren?

Kijk dan ook eens naar deze interessante cursus.

Wil je meer leren?

Kijk dan ook eens naar deze interessante cursus.