fbpx
 • everlearn

  Administrator
  15 oktober 2023 at 16:10

  Dag Frederic,

  Het klopt dat de trainer de Operator software synthesizer uit Ableton Live Suite regelmatig gebruikt voor de basisuitleg van synthese. Dit doet hij omdat Operator een hele mooie visuele weergave van de golfvormen toont. Mede hierdoor wordt de uitleg over wat geluid is, wat oscillatoren, filters en LFO’s zijn etc, visueel ondersteund en heel duidelijk gemaakt.

  De focus van de cursus ligt op het begrijpen van wat synthese is en hoe je het kunt gebruiken om geluiden te maken, niet op de uitleg van een specifieke synthesizer. Om die reden laat de trainer, naast Operator uit Ableton Live Suite, ook zien hoe de belangrijke bouwstenen van synthese werken op een Novation Bass Station, een Nord Lead synthesizer en in soft synths zoals Operator, Massive, Sylenth en Serum.

  Helaas is het onmogelijk om synthese op ALLE synths en soft synths in de cursus uit te leggen. Wij denken echter dat door het gebruiken van meerdere synths in de cursus, het begrip synthese duidelijk wordt gemaakt. Wanneer je goed begrijpt wat bijvoorbeeld een oscillator is en doet, kun je in principe op elke synthesizer geluiden maken.

  Vergeet niet dat veel synthesizers een unieke workflow en signalflow hebben. Hierdoor heeft zelfs de meest ervaren sounddesigner altijd even de tijd nodig om een nieuwe synth goed onder de knie te krijgen. Een goede algemene kennis van synthese, zorgt er echter voor dat je elke synthesizer kunt uitvogelen.

Log in to reply.