fbpx
 • everlearn

  Administrator
  18 maart 2024 at 22:41

  Dag Jolanda,

  Helaas kun je Adobe Illustrator bestanden niet direct als vectorbestand in Final Cut Pro importeren. Wel kun je ze vanuit Illustrator eerst als PNG-bestand exporteren en deze vervolgens importeren in Final Cut Pro.

  Wanneer je echter de verliesvrije schaalbaarheid van een vectorillustratie uit Illustrator wilt behouden, dan kun je wel een .ai bestand in Apple Motion importeren en animeren. Vanuit Motion kun je deze vervolgens bewaren als template voor Final Cut Pro. Bijvoorbeeld als een Final Cut Pro Title Template. Dit wordt uitgelegd in onze Motion cursus.

  Motion werkt perfect samen met Final Cut Pro en geeft je veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van animatie en speciale effecten in Final Cut Pro. De Motion cursus is daarom ook zeker interessant als vervolgcursus, mits je natuurlijk in het bezit bent van de Motion applicatie. Motion is een zeer uitgebreid programma en zeer betaalbaar verkrijgbaar in de Mac App Store.

  Verder hebben we de cursus Geavanceerde montage met Final Cut Pro, waarin onder andere multicam editing wordt uitgelegd en chroma-keying (het werken met green-screen beelden).

  Hopelijk zijn je vragen hiermee beantwoord.

  Groet,
  everlearn

Log in to reply.

ZOMERKORTING | 20% korting op alle cursussen en bundels!