fbpx
 • Backup maken van werkstation

  Posted by Piet on 7 februari 2024 at 18:56

  Hoe kan ik mijn bibliotheek volledig bacuppen, zo dat ik van een extern station (zoals jullie dat nu ook doen met de cursus) een bepaalde eerder gemaakte montage kan opstarten? Als ik nu wat weg wil schrijven, en later weer gaan gebruiken, heb ik altijd missing files! En die staan waarschijnlijk ook niet in de betreffende backup. Dit ook om ruimte vrij te maken op de computer, ik heb nu een studio met 1TB Macintosh HD. Wie kan mij daarin adviseren, hebben jullie dat ook ergens in de cursus? In ben nu met 2 cursussen gestart.

  • This discussion was modified 5 maanden, 1 week geleden by  everlearn. Reason: Vraag in verkeerde forum geplaatst
  everlearn reageerde 5 maanden, 1 week geleden 2 Leden · 1 Reactie
 • 1 Reactie
 • everlearn

  Administrator
  9 februari 2024 at 13:05

  Dag pkgemert,

  Belangrijk bij het archiveren van een Final Cut Pro library (fcpbundle) is dat je eerst zorgt dat alle bestanden aanwezig zijn in de library. Dus dat je werkt met managed media en geen externe media. Dit doe je door de Consolidate Media functies te gebruiken in Final Cut Pro. Doe dit zowel van de media als van de Motion Content. Zorg wel eerst dat de media opslaglocatie goed is aangegeven.

  Wanneer media op bijvoorbeeld een externe ssd of harddisk stond bij het monteren en niet eerst geconsolideerd wordt voor het archiveren, dan moet dezelfde ssd ook aangesloten zijn op het moment dat je de gearchiveerde library weer wilt openen. Als media niet aanwezig is in de library of Final Cut kan de externe ssd met de media niet vinden, dan krijg je bij het openen Media Offline fouten (rode beelden).

  Mocht je niet zo goed meer weet wat het verschil is tussen managed en externe media, dan raad ik je aan om hoofdstuk 2 ‘Libraries‘ van de cursus Videomontage met Final Cut Pro nog eens te bekijken. In hoofdstuk 22 ‘Archiveren van libraries‘, wordt ook uitgelegd hoe je de opslaglocatie van media en Motion content wijzigt en waarom en hoe je media consolideert in je library.

  Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord.

Log in to reply.

ZOMERKORTING | 20% korting op alle cursussen en bundels!