fbpx
 • Beeld en audio synchronizeren

  Posted by ingrid on 12 december 2023 at 14:13

  Ik heb beelden aangeleverd gekregen als MTS bestand. Als ik deze beelden importeer in Adobe Pro dan loopt beeld en geluid niet gelijk.

  Hoe kan ik dit oplossen?

  Moet ik het MTS bestand omzetten naar MP4? Met de online tools kan dit niet omdat de bestanden te groot zijn hiervoor.

  Iemand gaf de tip gebruik de Media Encoder…
  Maar ik heb geen idee hoe ik dit nu moet aanpakken.

  Hebben jullie een advies voor mij?

  everlearn reageerde 7 maanden geleden 2 Leden · 1 Reactie
 • 1 Reactie
 • everlearn

  Administrator
  16 december 2023 at 19:47

  Dag Ingrid,

  Je kunt je bronmateriaal omzetten naar bijvoorbeeld Prores 422 met behulp van de Media Encoder. Hierna zou het geluid in sync moeten lopen. Houd er wel rekening mee dat je bestanden een flink stuk groter zullen worden. Dus zorg voor voldoende opslagruimte als je veel bestanden moet omzetten.

  Verder hebben wij er geen directe ervaring mee, maar we hebben gelezen dat het installeren van de Dolby Audio Decoder een oplossing heeft geboden aan enkele Adobe Premiere Pro gebruikers. Je zult even moeten zoeken naar een veilige en correcte installer van de Dolby Media Decoder. Als je dit wil proberen, zorg dan dat je de installer van een betrouwbare website binnenhaalt en controleer altijd of de installer veilig is met een virusscanner.

  Wij adviseren echter om het bronmateriaal om te zetten naar Prores 422. Als je veel bestanden hebt, probeer het dan eerst met één bestand. Dit kan veel tijd schelen als blijkt dat het niet de oplossing is voor jouw bronmateriaal.

  Hopelijk ben je hiermee geholpen.

Log in to reply.

ZOMERKORTING | 20% korting op alle cursussen en bundels!