fbpx
 • everlearn

  Administrator
  15 oktober 2023 at 14:18

  Hi Diendea,

  Helaas is er niet direct een optie om ongebruikte media te negeren bij het consolideren van een Library. Je kunt in de Browser weliswaar filteren op unused media. Je zou dan kunnen denken dat je de clips die worden getoond kunt selecteren en weggooien. Maar pas op!! Wanneer je filtert op Unused laat Final Cut Pro helaas ook de restanten van clips zien waarvan slechts een deel is gebruikt in een Project (tijdlijn). Als je in Clips View in de Browser filtert op All Clips, zie je een oranje lijntje in de Clips van het deel dat gebruikt is. De niet oranje delen toont Final Cut Pro als aparte clipjes wanneer je filtert op Unused. Dus ook dit is niet de juiste methode.

  Het zou mooi zijn als FCP twee filter opties zou hebben en de bestaande iets anders zou benoemen. Één optie voor Unused Clip Parts (oftewel de huidige Unused filter functie) en één voor Unused Media oftewel alle volledig ongebruikte mediabestanden. Helaas bestaat de laatste niet.

  De enige manier waarbij je écht ongebruikte media kunt weglaten, is door het Project te kopiëren naar een nieuwe Library of een andere bestaande en geopende Library. FCP zal dan bij het kopiëren de volledig ongebruikte media weglaten.

  Dit doe je door in de Browser het Project te selecteren en dan deze te slepen naar een andere Library die je open hebt staan in de Browser of door onder het File menu te kiezen voor Copy Project To Library …

  Laatste optie maakt een nieuwe Library aan met jouw tijdlijn en kopieert dus alleen de media die geheel of gedeeltelijk gebruikt zijn op een tijdlijn. Je krijgt eerst de vraag om een naam op te geven voor de nieuwe Library en daarna krijg je zelfs nog de optie om te consolideren. Maar in dit geval wordt ongebruikte media dus wel genegeerd.

  Media management is een onderdeel waar Final Cut Pro nog wel wat verbeteringen in mag krijgen.

  Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord.

Log in to reply.