fbpx

everlearn | hét platform voor online multimediacursussen Forums Premiere Pro Externe audio synchroniseren met camerabeelden (4 camera’s)

 • Externe audio synchroniseren met camerabeelden (4 camera’s)

  Posted by ingrid on 10 november 2023 at 09:37

  Ik heb opnames gemaakt met vier camera’s.

  Voor het opnemen van de audio heb ik een rode wireless setje gebruikt. De audio binnen is perfect, buiten valt geluid weg.
  De ontvanger slaat ook audio op in het geheugen. Deze audio heb ik terug geluisterd en is perfect. Deze audio wil ik onder mijn beelden.
  Ik gebruik de multicam, omdat ik met vier camera’s werk. Hoe krijg ik de audio mooi mee in de multicam?
  Heb nu alle beelden en audio in de multicam gedaan, maar op een of ander manier lukt het niet met de audio. Lijkt wel of hij dingen door elkaar gooit…
  Ik heb twee mensen die praten, dus twee ontvangers…

  Hoe pak ik dit goed aan?
  Hoe laat ik dit werken?

  Joost-van-der-Hoeven-Animotion reageerde 8 maanden, 1 week geleden 3 Leden · 2 Antwoorden
 • 2 Antwoorden
 • everlearn

  Administrator
  10 november 2023 at 13:35

  Dag Ingrid,

  Je hebt dus goede separate audio van de opslag in de Røde wireless mics en audio in de video die steeds wegvalt? Heb je misschien ook de audio van de ingebouwde microfoon in de camera’s onder je video’s staan? Dan kun je die wellicht selecteren als guide audio voor de synchronisatie. Zo niet dan wordt het een lastig verhaal.

  Wanneer de audio in de video regelmatig wegvalt, levert dat hoogstwaarschijnlijk de problemen op die je aangeeft bij het automatisch aanmaken van de Multicam Source Sequence in Premiere Pro.

  Heb je misschien de mogelijkheid om te synchroniseren op tijdcode? Als de audio uit het Røde wireless systeem en je video’s tijdcode bevatten, kun je ook proberen om daarop te synchroniseren.

  Wanneer het aantal onderbrekingen meevalt in de video’s, kun je ook proberen om de bronbestanden eerst op te knippen in meerdere kortere delen en die vervolgens in een MultiCamSequence plaatsen. Het is meer werk, maar kan je toch de mogelijkheid geven om de clips automatisch te synchroniseren.

  Als dit ook niet werkt, ben ik bang dat je de audio handmatig synchroon moet leggen in de Multicam Sequence. De multicam Sequence plaats je vervolgens in een Nieuwe sequence waarin je kunt monteren.

  Hopelijk heb je wat aan deze uitleg.

 • Joost-van-der-Hoeven-Animotion

  Member
  10 november 2023 at 18:28

  Hoi @ingrid

  Ik heb weinig aan te vullen op de bovenstaande reactie en advies van Everlearn. Laat even weten als het je is gelukt. Lukt het niet, dan kan ik je ook op weg helpen.

  Succes!

  Joost van der Hoeven

Log in to reply.

ZOMERKORTING | 20% korting op alle cursussen en bundels!