fbpx
 • everlearn

  Administrator
  17 mei 2024 at 13:26

  Kun je ook aangeven met welke camera de beelden zijn geschoten en heb je ook al geprobeerd om de SD-kaart in de camera te laten zitten en de camera te verbinden met je Mac om op die manier de beelden binnen te halen? Vreemd genoeg werkt dat namelijk soms beter dan de SD-kaart.

  EDIT: Wat is overigens de codec waarmee de beelden zijn gefilmd? Staat de camera en de codec op de lijst van Apple met compatibele codecs? Deze lijsten van compatibele camera’s en codecs vind je op de website van Apple. Je kunt ook controleren of het bronmateriaal opent in de QuickTime Player. Als je het niet kunt afspelen in de QuickTime Player, dan is het waarschijnlijk een codec die niet compatibel is met Final Cut Pro. Je dient het dan eerst om te zetten naar bijvoorbeeld Prores met een derde partij applicatie zoals Handbrake.

  EDIT 2: Kan het zijn dat je met een Sony camera hebt gefilmd en het bronmateriaal in het XDCAM codec is geschreven? Dan vind je hier software waarmee je de footage om kunt zetten naar Prores.

Log in to reply.

ZOMERKORTING | 20% korting op alle cursussen en bundels!