fbpx

everlearn | hét platform voor online multimediacursussen Forums Adobe Illustrator Hoe kunnen wij foto’s omzetten naar vector-bestanden?

 • Hoe kunnen wij foto’s omzetten naar vector-bestanden?

  Posted by everlearn on 20 september 2022 at 18:38

  Vraag van Janneke en Willem gesteld via e-mail en geplaatst door everlearn voor het archief.

  Onderstaande afbeelding geeft aan wat ons doel is……foto’s zodanig bewerken dat alleen de herkenbare essentie resteert.
  Wij dachten die mogelijkheden te kunnen vinden bij “Adobe Illustrator”….. tekeningen en foto’s omzetten naar vectortekeningen.
  Wij vrezen nu echter dat wij de term VECTORISEREN niet correct begrepen hebben. Met andere woorden…wij dachten onderstaande afbeeldingen te kunnen realiseren
  met behulp van Illustrator én uw lessen…..

  Onze vraag nu is, of wij het verkeerde Adobe programma hebben aangeschaft….Wij vinden het niet erg om eventueel een nieuw Adobe systeem te kopen, samen met uw
  fantastische lessen. Maar wij zijn nog te weinig “bij de tijd” om te vinden wat we nodig hebben voor ons doel.

  Wij zouden dan ook superblij zijn als u ons DE tip zou willen geven waar wij moeten zoeke
  U begrijpt dat wij u zeer erkentelijk zijn voor uw praktische en morele ondersteuning van enkele onwetende (tot nu toe) Nederlanders uit het Zuiden van ons landje!!!!!

  Hartelijke groet,

  Janneke en Willem.

  everlearn reageerde 1 year, 10 maanden geleden 1 Lid · 1 Reactie
 • 1 Reactie
 • everlearn

  Administrator
  20 september 2022 at 18:50

  Dag Janneke en Willem,

  Om foto’s op deze manier als een vector-illustratie te krijgen, kun je de functie Threshold (drempelwaarde) in Photoshop gebruiken om de foto eerst om te zetten naar een zwart-wit pixel afbeelding. Daarna gebruik je de functies van het Trace Paneel in Adobe Illustrator om de pixel afbeelding om te zetten naar een vector-illustratie.

  Het gebruik van de Threshold functie binnen Photoshop zit niet in de huidige Illustrator cursus, maar dit is een zeer eenvoudige stap waarvan je makkelijk een video op Youtube voor kunt vinden zoals deze bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=gXk801fJiBA

  Het hoofdstuk Tracing uit onze geavanceerde Illustrator cursus behandeld alles over het omzetten van een foto in pixels naar een vector-illustratie.

  Hopelijk is jullie vraag hiermee beantwoord.

  Vriendelijke groet,
  Rob

Log in to reply.

ZOMERKORTING | 20% korting op alle cursussen en bundels!