fbpx
 • Import media

  Posted by Jacques on 7 februari 2024 at 13:03

  Ik werk met Davinci 18.5 free op Windows 10 en wil beelden importeren. Alleen audio wordt geïmporteerd en video niet. Ik maak de beelden met een Panasonic GH6 met opname kwaliteit MOV 4K 422/10L-50.00p.

  Ook opnamen op MOV 4K 422/10L-25.00p kan ik niet inlezen terwijl mijn overbuurman dat wel kan ook met Davinci free maar dan op een Mac. Als de free versie geen 10 bits aan kan, zoals elders in dit forum staat, zou dat niet moeten kunnen.

  everlearn reageerde 5 maanden, 1 week geleden 2 Leden · 1 Reactie
 • 1 Reactie
 • everlearn

  Administrator
  7 februari 2024 at 14:08

  Dag Jamo,

  Afhankelijk van de codec (compressie Decompressie algoritme) en de bitdiepte kan Davinci Resolve Free inderdaad problemen hebben met materiaal dat gefilmd is met de GH6. 10-bit HDR materiaal van de GH6 wordt inderdaad niet ondersteund in de gratis versie. Wanneer je dit importeert in de gratis versie komt inderdaad alleen het geluid binnen. Om dat materiaal dus te kunnen monteren heb je helaas Davinci Resolve Studio nodig.

  Je kunt je bronmateriaal natuurlijk omzetten naar 8-bit met een applicatie als Handbrake. Dan kun je het verwerken in Davinci Resolve Free, maar dan verlies je natuurlijk wel alle voordelen van het 10-bit HDR materiaal.

  Wat betreft het materiaal dat de overbuurman wel kan importeren en u niet. Het kan zijn dat dit een codec is wat niet beschikbaar is op de PC. In dit pdf-bestand van BlackMagic Design vind je een overzicht van alle codecs die onder Mac En Windows worden ondersteund.

  Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord.

Log in to reply.

ZOMERKORTING | 20% korting op alle cursussen en bundels!