fbpx
 • in/out punt Davinci Resolve

  Posted by Pieter on 29 januari 2023 at 18:15

  Dit is een geplaatst bericht in het forum dat everlearn heeft ontvangen per e-mail van Rino.

  Ik heb een vraag over de cursus DaVinci Resolve. Bij Final Cut Pro ben ik gewend om te werken met favorieten en rejected clips.
  Ik zie in eerste instantie niets hierover in de opties bij DaVinci, Kan dit niet of is er een workaround voor deze optie? Ik hoor dit graag van u want ik loop hier toch tegen aan in de cursus, Het is onduidelijk welke in / out je maakt en wat je dus importeerd op de tijdlijn..
  P.s. complimenten aan Joost van der Hoeven over de uitleg

  Pieter reageerde 1 year, 2 maanden geleden 1 Lid · 1 Reactie
 • 1 Reactie
 • Pieter

  Member
  29 januari 2023 at 18:19


  Het markeren van In en Out punten werkt in de basis hetzelfde als in Final Cut Pro (FCP). Voor het markeren van delen van Clips als Favorite moet u helaas een andere workflow aanleren in Davinci Resolve (DR). Dat gaat namelijk in DR helaas niet zo mooi en makkelijk als in FCP.

  U kunt in DR werken met Flags en Subclips of met Keywords en Smart Bins. In de huidige cursus wordt in hoofdstuk 3.5 en 3.6 uitgelegd hoe Clips kunnen worden voorzien van Keywords en hoe deze georganiseerd worden in een Smart Bin.

  Kortom, DR heeft een veelal andere workflow dan FCP wanneer het gaat om het organiseren van bronmateriaal. Wanneer u volledig wilt overstappen van FCP naar DR, dan raad ik aan om zoveel mogelijk een open mind te hebben en de workflow van FCP los te laten. Een equivalent van de workflow van FCP proberen te vinden in DR wekt waarschijnlijk alleen maar frustratie op.


  met vriendelijke groeten,

  Rob Swart

  • This reply was modified 1 year, 2 maanden geleden by  pieter.

Log in to reply.