fbpx
 • Library opent niet op mijn MacBook

  Posted by Watte on 20 oktober 2023 at 10:56

  Als ik de library ‘Lesmateriaal’ bij de cursus ‘Videomontage met Final Cut Pro’ tevoorschijn wil halen, dan verschijnt dit bericht op m’n scherm: ‘This document cannot be opened from its current location. Copy the document to a local, SAN, or supported SMB location, then try again.’ Terwijl de betreffende map dus gewoon op het bureaublad van mijn MacBook Air staat.<br aria-hidden=”true”>Voor de volledigheid: op mijn bureau-Mac werkt alles prima. Het punt is dat ik ook onderweg graag toegang tot de cursus wil hebben.<br aria-hidden=”true”>Wouter de Vries

  everlearn reageerde 8 maanden geleden 2 Leden · 1 Reactie
 • 1 Reactie
 • everlearn

  Administrator
  20 oktober 2023 at 11:25

  Hoogstwaarschijnlijk synchroniseer je jouw bureaublad met iCloud. Dit betekent dat alles op je bureaublad eigenlijk in de cloud staat. Final Cut Pro kan niet werken met libraries die in de cloud staan. Dus als je de library van de cursus op het bureaublad hebt staan en deze synchroniseert met iCloud, dan krijg je een foutmelding te zien.

  Persoonlijk omzeil ik dit door een werkmap aan te maken in de map van de gedeelde gebruiker. Daarin plaats ik alle libraries waarmee ik wil werken op mijn snelle interne ssd van mijn Mac. Van die werkmap kun je wel een snelkoppeling (alias) maken op je bureaublad. Met deze snelkoppeling kun je dan snel de map openen. Je kunt natuurlijk ook je libraries op een snelle externe ssd zetten en daar vanaf werken.

  De map van de gedeelde gebruiker heeft dit pad Macintosh HD > Gebruikers > Gedeeld. Hierin heb ik een map genaamd werkmap gemaakt waarvan ik dan een snelkoppeling op mijn bureaublad zet.

Log in to reply.