fbpx
 • everlearn

  Administrator
  18 maart 2024 at 23:02

  Dag Adri,

  Dit is zeker mogelijk.

  Je selecteert hiervoor de Text tool (T) in Motion (zie eerste afbeelding). Vervolgens klik je in het Layout paneel van de Text inspector de Layout Method popup menu. Hieronder selecteer je de optie Path. Je ziet nu extra Path Options onderaan het Layout Paneel erbij komen.

  Met de Text tool actief zie je nu een pad onder je tekst tevoorschijn komen in het Canvas venster. Je kunt nu (met de Text tool nog steeds geselecteerd) het pad aanpassen door een Control point of Handlers te verplaatsen (zie tweede afbeelding).

  Als je extra text erbij typt of je fontgrootte aanpast, kan het zijn dat het pad niet groot genoeg is. Dit merk je direct, want een deel van je tekst zal niet zichtbaar zijn. Je kunt dan het pad aanpassen door het laatste Control Point te verplaatsen (ook weer met de Text tool actief).

  In plaats van het standaard pad kun je ook voor Geometry kiezen onder Path Shape in het Path Options paneel. Je krijgt dan een Shape Source blokje te zien waar je een zelf getekend pad in kunt slepen. De tekst zal dan de vorm van dat pad volgen. Als je het pad wilt vervangen sleep je simpelweg een ander pad in het Path Source vlakje.

  Hopelijk ben je hiermee geholpen.

  Groet,

  everlearn

Log in to reply.

ZOMERKORTING | 20% korting op alle cursussen en bundels!