fbpx
 • everlearn

  Administrator
  24 januari 2024 at 10:33

  Dag Theo,

  Als ik je vraag goed begrijp, wil je montages uit twee verschillende Final Cut pro libraries (.fcpbundle bestanden) samenvoegen in één Library.

  Je kunt eenvoudigweg de Libraries naar één Mac kopiëren en gelijktijdig openen in Final Cut Pro. Vervolgens kun je een Project (tijdlijn) in zijn geheel kopiëren van de ene library naar de andere. Je kunt ook alle clips of een selectie van clips op een tijdlijn in de ene library kopiëren en vervolgens plakken in een tijdlijn binnen de andere Library.

  Final Cut Pro geeft bij het plakken een melding dat alle gebruikte bronbestanden meegekopieerd zullen worden. Om 100% zeker te zijn dat alle bestanden aanwezig zijn in de library waar je hebt geplakt, kun je de bronbestanden consolideren.

  Het is überhaupt verstandig om de bronbestanden binnen de ene library eerst te consolideren, voordat je de library op de andere Mac zet en Clips of Projects gaat kopiëren. Dan weet je namelijk zeker dat je alle bronbestanden hebt. Wanneer je veel grote bronbestanden vanaf een externe media gebruikt in FCP, dan is het natuurlijk noodzakelijk om die externe media ook aan te sluiten op de andere computer voordat je tijdlijnen of clips gaat kopiëren.

  Hopelijk beantwoord dit je vraag.

Log in to reply.

ZOMERKORTING | 20% korting op alle cursussen en bundels!