fbpx

everlearn | hét platform voor online multimediacursussen Forums Logic Pro van pro tools naar logic pro importeren

 • everlearn

  Administrator
  22 april 2024 at 17:15

  Dag Ronny,

  Wat voor soort sporen wil je overzetten van Pro Tools naar Logic Pro?

  Wanneer het alleen om audio gaat ben je hoogstwaarschijnlijk het snelst door een AAF file te exporteren vanuit Pro Tools en deze te importeren in Logic. Selecteer alle sporen die je wilt exporteren in Pro Tools en gebruik de functie Export AAF. Controleer bij het importeren van het AAF-bestand in Logic Pro goed of alle Regions over de verschillende sporen op het juiste tijdstip staan en alles dus klopt muzikaal. Het voordeel van het gebruik van een AAF-bestand is dat alle Regions in Logic Pro hun oorspronkelijke lengte behouden (plus evt handles die zijn aangegeven bij de export in Pro Tools).

  Een meer basale methode is alle audio clips in Pro Tools eerst te consolideren met behulp van de functie Consolidate Clips. Dit kan voor alle sporen in één keer en zorgt ervoor dat alle losse clips in Pro Tools per track worden samengevoegd in lange clips die allemaal op hetzelfde tijdstip beginnen. Zorg dat je correct vanaf het exacte begintijdstip van de tijdlijn een selectie maakt over alle sporen en voer dan de Consolidate Clips functie uit. Zorg ook dat je rekening houdt met eventuele doorklinkende galm of delay. Dus zorg dat je selectie ver genoeg voorbij de laatste clips gaat over alle sporen.

  Alle clips binnen de selectie vormen na het consolideren per spoor één clip met stilte op de plekken waar geen clips stonden op een spoor. Deze audiobestanden kun je vervolgens als WAV- of AIF-bestanden exporteren en weer importeren in Logic Pro. Plaats alle audiobestanden aan het begin van je tijdlijn in Logic Pro en alles moet synchroon zijn. Het duidelijke nadeel van deze methode is dat je dus per spoor één grote Region hebt in Logic Pro en dus geen kleine individuele clips meer.

  Zorg ook dat je goed kijkt naar de processing en effects per spoor. Wil je die meenemen of uitschakelen voordat je consolideert?

  Wanneer je MIDI wilt overzetten kun je de MIDI exporteren als MIDI-1 bestand (dus niet MIDI 0) vanuit Pro Tools en dit importeren in Logic Pro. Zorg dat je van alle gebruikte Virtual Instrument plugins de instellingen bewaard in een User Preset. Goede plugins bewaren hun presets op één vaste plek in het systeem voor alle DAW’s. Zo niet dan dien je ook de instellingen van de VI plugins te exporteren en weer te importeren in dezelfde plugin in Logic Pro. Sommige plugins staan toe dat je instellingen kunt kopiëren en plakken.

  Hopelijk ben je hiermee geholpen Ronny.

  Groetjes,
  everlearn

 • ronny

  Member
  22 april 2024 at 17:21

  thx voor snelle reactie

Log in to reply.

ZOMERKORTING | 20% korting op alle cursussen en bundels!