fbpx
 • Werken met maskers?

  Posted by Pieter on 1 februari 2023 at 20:04

  Dit bericht heeft everlearn ontvangen via e-mail en is geplaatst in het archief op de community.

  Is er een cursus waarbij het werken met maskers wordt behandeld?

  Met vriendelijke groeten,

  Linnenbank

  Pieter reageerde 1 year, 2 maanden geleden 1 Lid · 1 Reactie
 • 1 Reactie
 • Pieter

  Member
  1 februari 2023 at 20:05

  Dag Kees,

  Het toepassen van maskers in Final Cut Pro wordt besproken in de cursus Videomontage met Final Cut Pro.

  Het vrijstaand maken van een foto is met de techniek besproken in de cursus wel te doen. Anders kun je daar ook Photoshop voor gebruiken. Het vrijstaand maken van een varende boot in een video is een behoorlijk stuk lastiger. Je kunt de boot rudimentair uitknippen met de techniek uitgelegd in de cursus, maar dan zie je altijd wel aan de randen het water waar de boot in vaart. Ook dien je dit masker dan frame voor frame aan te passen omdat de boot zich verplaatst binnen het beeld en de zeilen bewegen etc.

  Een perfecte uitsnede van een bewegend object in bestaande video is dus een zeer moeilijke en een tijdrovende klus. Met behulp van goede derde partij software voor Final Cut Pro (een plugin) zoals Slice X van CoreMelt, helpen dit proces te versnellen. Perfect zal het echter nooit worden.

  Voor perfect vrijstaande bewegende objecten in film en video, wordt een groene wand gebruikt. Veel grote studio’s zoals Pinewood in Engeland hebben een enorm basin met een groene wand eromheen. Door hierin een boot te filmen, kunnen ze dit soort grote objecten vrijstaand maken met behulp van Chromakeying tijdens de montage en de post-productie. Dit is natuurlijk lastig zelf in je achtertuin te realiseren 🙂

  Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord.

  Met vriendelijke groet,
  Rob Swart

Log in to reply.