fbpx
 • werken met vectoren in photoshop?

  Posted by pieter on 1 februari 2023 at 20:12

  Beste everlearn

  Graag wil ik even in het kort toelichten wat ons probleem is.

  Onderstaande afbeeldingen geven aan wat ons doel is……foto’s zodanig bewerken dat alleen de herkenbare essentie resteert.

  Wij dachten die mogelijkheden te kunnen vinden bij “Adobe Illustrator”….. tekeningen en foto’s omzetten naar vectortekeningen.

  Wij vrezen nu echter dat wij de term VECTORISEREN niet correct begrepen hebben. Met andere woorden…wij dachten onderstaande afbeeldingen te kunnen realiseren

  met behulp van Illustrator én uw lessen…..

  Onze vraag nu is, of wij het verkeerde Adobe programma hebben aangeschaft….Wij vinden het niet erg om eventueel een nieuw Adobe systeem te kopen, samen met uw fantastische lessen. Maar wij zijn nog te weinig “bij de tijd” om te vinden wat we nodig hebben voor ons doel.

  Wij zouden dan ook superblij zijn als u ons DE tip zou willen geven waar wij moeten zoeken

  U begrijpt dat wij u zeer erkentelijk zijn voor uw praktische en morele ondersteuning van enkele onwetende (tot nu toe) Nederlanders uit het Zuiden van ons landje!!!!!

  Hartelijke groet,

  Janneke en Willem.

  pieter reageerde 1 year, 4 maanden geleden 1 Lid · 1 Reactie
 • 1 Reactie
 • pieter

  Member
  1 februari 2023 at 20:12

  Dag Janneke en Willem,

  Om foto’s op deze manier als vectorbestanden te krijgen kun je de functie Threshold (drempelwaarde) in Photoshop gebruiken om de foto om te zetten naar zwart wit pixel voorbeeld. Daarna gebruik je de functies van het Trace Panel in Adobe Illustrator om de foto om te zetten naar vectoren.

  De stap met de Threshold functie in Photoshop zit niet in de Illustrator cursus, maar dit is een zeer eenvoudige stap waarvan je makkelijk een voorbeeld op Youtube kunt vinden zoals deze bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=gXk801fJiBA

  Het hoofdstuk Tracing uit onze geavanceerde Illustrator cursus behandeld alles over het omzetten van een foto naar een vectorbestand. Onderaan de pagina van deze cursus vind je een overzicht van alle lessen met het betreffende hoofdstuk Tracing.

  Hopelijk is jullie vraag hiermee beantwoord.

  Met vriendelijke groet,
  Rob Swart

Log in to reply.