fbpx
 • everlearn

  Administrator
  21 september 2022 at 12:17

  Dag Guus,

  Het korte antwoord: Het is mogelijk, maar het is beter om te upgraden naar Intro of Standard.

  Er zitten namelijk wat addertjes onder het gras. Menno (de trainer) levert bij de cursus versies van de projecten in Standard en Intro. Hierdoor kun je de cursus nagenoeg helemaal volgen met Live Intro (op enkele hoofdstukken na). Live Lite is daarentegen net weer wat meer beperkt dan Intro. Het zou dus kunnen dat sommige mogelijkheden niet helemaal hetzelfde zijn.

  Ableton heeft vier verschillende versies van Live namelijk Suite, Standard, Intro en Lite. Suite is de vlaggenschip versie met alle functies, virtuele instrumenten en sample packs. Standard heeft ook alle mogelijke functies, maar wordt geleverd met wat minder virtuele instrumenten en sample packs. Intro is beperkt in zijn functionaliteit (o.a. in Scenes en tracks) en wordt geleverd met weer nog minder instrumenten en sample packs.

  Lite wordt alleen gelicenseerd aan hardware fabrikanten zoals Arturia, Novation en Focusrite. Zij leveren deze versie bij hun hardware om deze meer ‘waarde’ te geven en aantrekkelijker te maken voor klanten. Live Lite is dus niet los verkrijgbaar maar alleen bij de aanschaf van hardware.

  Lite is bijna gelijk aan Intro maar met nog net iets meer beperkingen. Je kunt weliswaar updaten door sample packs en virtuele instrumenten erbij te kopen, maar de extra functies van de applicatie kun je niet krijgen. Dan moet je dus echt upgraden naar Intro of Standard. Als je nadenkt om te upgraden, zou ik minimaal gaan voor de Standard versie.

  Een uitgebreid overzicht van de verschillen tussen de door Ableton verkochte versies van Live, vind je op deze webpagina: https://www.ableton.com/en/live/compare-editions

  Samenvattend is de cursus dus wel te volgen door gebruik te maken van de Intro projecten, maar je zult hier en daar tegen beperkingen aanlopen.

  We hebben overigens een 14 dagen geld terug garantie, zolang je niet meer dan 20% van de cursus hebt bekeken.

  Hopelijk heb je wat aan mijn antwoord.

  Vriendelijke groet,

  Rob