fbpx
 • Pieter

  Member
  1 februari 2023 at 19:59

  Dag John,

  Het is mij nog niet exact duidelijk welke balken je bedoelt.

  Heb je het over de balken zoals in bijgevoegde afbeelding? Dit zijn scroll-balken. Deze komen tevoorschijn wanneer je inzoomt op de foto (groter schalen). Wanneer je de balken ziet, betekent het dat de foto met het huidige schalingspercentage niet in het venster past. De balken geven dan de mogelijkheid om te scrollen en zo de delen van de afbeelding te kunnen zien die buiten het venster vallen. Zodra je de foto weer uitzoomt, krijg je op een gegeven moment de hele foto te zien en verdwijnen de balken automatisch.

  Het schalen en navigeren is een belangrijke basistechniek en iets wat je heel vaak doet bij het bewerken van een foto. Om bijvoorbeeld details van iets in de foto te bekijken of op een kleine plek gedetailleerd te werken in de foto. Dit wordt uitgebreid uitgelegd in hoofdstuk 3.1 Navigeren van de cursus Snel aan de slag met Adobe Photoshop.

  Een snelle oplossing is Command + 0 op de Mac of CTRL + 0 op een PC te gebruiken. Dit maakt de afbeelding passend in het venster. Echter adviseer ik je om ook de basiscursus te volgen en alle aspecten van het navigeren en schalen van een document goed te leren. Dit scheelt je namelijk een hoop frustratie bij het werken in Photoshop 🙂

  Hopelijk heb ik je vraag hiermee naar tevredenheid beantwoord.

  Vriendelijke groet,
  Rob Swart