fbpx
 • everlearn

  Administrator
  29 september 2023 at 11:54

  Dag Sophie,

  Om ervoor te zorgen dat onze cursussen ook te volgen zijn op kleinere beeldschermen, vragen wij altijd aan de trainer om in te zoomen op het beeld. Dit houdt in dat als de trainer een klein onderdeel van de software uitlegt, dat de trainer dan het beeld vergroot zodat duidelijk zichtbaar is wat er besproken wordt of hoe dat onderdeel werkt.

  Het nadeel van inzoomen op een computerbeeld, dat is opgebouwd uit pixels, is dat het hierdoor altijd wat onscherper wordt. Dit is inherent aan het vergroten van een computerbeeld en hier kunnen wij helaas niets aan doen. Wanneer het computerbeeld op de ware grootte wordt getoond, zal het altijd op z’n scherpst zijn. Tel hierbij op dat de kijker de mogelijkheid heeft om het beeld van de video ook nog eens vergroot weer te geven, wat ook weer kan resulteren in een kleine onscherpte.

  Een andere reden waardoor computerbeelden net iets onscherper zijn dan de beelden van de camera, komt door de videocompressie. Een algoritme heeft moeite met het schakelen tussen de camerabeelden van een persoon en de scherpe lijnen van de computer. De scherpe lijnen van een computerbeeld worden door de compressie en de anti-aliasing bij schaling helaas altijd een kleine fractie onscherper.

  Voor de productie van onze nieuwe cursussen, zijn wij overgestapt op nieuwe hardware en een nieuwe workflow. Hiermee kunnen wij de beelden van de software veel scherper weergeven dan voorheen.

  Aan bestaande cursussen, kunnen wij helaas niets meer veranderen. Het scherpst zijn deze video’s wanneer je ze op 100% weergeeft.

  Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord.