fbpx

everlearn | hét platform voor online multimediacursussen Forums Logic Pro audio alles zelf opnemen en dan loop audio apple gaat niet Reactie op: audio alles zelf opnemen en dan loop audio apple gaat niet

 • everlearn

  Administrator
  25 oktober 2023 at 15:42

  Dag Robert,

  Het wel of niet gebruik maken van quantization is van veel factoren afhankelijk waaronder hoe goed de timing is van de persoon die inspeelt, wat de groove is en soms ook de muzieksoort en natuurlijk het creatieve doel dat je wil bereiken.

  Quantization kan overigens ook heel subtiel toegepast worden door quantization slechts op een bepaald percentage te gebruiken. Je behoudt dan de menselijke feel, maar het wordt toch iets strakker qua timing.

  Bij Apple loops is het vaak heel normaal om quantization toe te passen. Vooral om een loop in de groove te krijgen van datgene dat al is ingespeeld of om loops in elkaars groove te laten vallen. Het zogenaamde in the pocket krijgen van de opname.

  Wanneer je een bepaalde groove in je hoofd hebt, dan is het altijd goed
  om te zorgen dat je eerst de belangrijkste instrumenten opneemt dat die
  feel of groove weergeeft. Daarna kun je loops passend proberen te maken op de bestaande groove. Maar een groove kan natuurlijk ook heel goed beginnen met een waanzinnige Apple loop of een loop die je zelf gesampled hebt.

  Wanneer je de toonsoort van je track aangeeft in Logic, kun je loops met Flex Pitch ook vaak goed passend krijgen in de toonhoogte. Of dit goed klinkt is helemaal afhankelijk van het arrangement, de toonsoort waarin bestaande loops of jouw track gespeeld is en de hoeveelheid van correctie die nodig is.

  Hopelijk ben je een beetje op weg geholpen met deze informatie.