fbpx
 • everlearn

  Administrator
  23 november 2023 at 19:51

  Hi Niels,

  Dit kan op meerdere manieren. De makkelijkste is om in de keyboard instellingen, het vinkje aan te vinken dat de keyboards in de menubalk van MacOS weergeeft. in mijn (Engels) systeem is dat het ‘Show keyboard and emojis in menu bar’ vinkje.

  Daarna kun je in Final Cut Pro een Basic Title maken met CTRL + T. Vervolgens roep je vanuit de menubalk het Emoji-keyboard op. je kunt nu Emoji’s, maar ook pijlen en andere tekens in de tekst van Final Cut Pro plaatsen. De tekst kun je in FCP vervolgens schalen, roteren en positioneren.

  Je kunt ook de Shapes Generator gebruiken in Final Cut Pro. In de Inspector kun je dan de standaard cirkel veranderen in een Arrow. Hiervan kun je vervolgens de kleur van de vulling en outline aanpassen.

  Andere manieren zijn bijvoorbeeld de pijl te tekenen in Illustrator of Photoshop en deze exporteren als PNG-bestand met transparante achtergrond en vervolgens te importeren in FCP.

  Je zou ook pijlen kunnen tekenen (en natuurlijk animeren) in Motion en deze als Generator of Title template voor Final Cut Pro bewaren.

  Hopelijk heb je wat aan deze info.

  Succes!