fbpx
 • everlearn

  Administrator
  9 februari 2024 at 13:05

  Dag pkgemert,

  Belangrijk bij het archiveren van een Final Cut Pro library (fcpbundle) is dat je eerst zorgt dat alle bestanden aanwezig zijn in de library. Dus dat je werkt met managed media en geen externe media. Dit doe je door de Consolidate Media functies te gebruiken in Final Cut Pro. Doe dit zowel van de media als van de Motion Content. Zorg wel eerst dat de media opslaglocatie goed is aangegeven.

  Wanneer media op bijvoorbeeld een externe ssd of harddisk stond bij het monteren en niet eerst geconsolideerd wordt voor het archiveren, dan moet dezelfde ssd ook aangesloten zijn op het moment dat je de gearchiveerde library weer wilt openen. Als media niet aanwezig is in de library of Final Cut kan de externe ssd met de media niet vinden, dan krijg je bij het openen Media Offline fouten (rode beelden).

  Mocht je niet zo goed meer weet wat het verschil is tussen managed en externe media, dan raad ik je aan om hoofdstuk 2 ‘Libraries‘ van de cursus Videomontage met Final Cut Pro nog eens te bekijken. In hoofdstuk 22 ‘Archiveren van libraries‘, wordt ook uitgelegd hoe je de opslaglocatie van media en Motion content wijzigt en waarom en hoe je media consolideert in je library.

  Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord.