fbpx
hét platform voor online multimediatrainingen

Muziekproductie met Ableton Live 10.1

Muziekproductie met Ableton Live 10.1

online cursus met Menno Keij
 
[ninja-popup ID=15483]
Bekijk
de trailer
Bekijk een
gratis hoofdstuk

Beoordeeld met 9.8 uit 10
niveau:
beginner
Koop deze cursus
Afbeelding van everlearn training
Selecteer de waarde van de giftcard
(10 klant reviews)

79,-

Inclusief btw
out of 5
Beoordeeld met 9.8 uit 10

Bij everlearn betaal je veilig met

Leer muziek produceren en livesets maken met Ableton Live 10.1

Start direct met muziekproductie in Ableton Live 10. Wereldwijd omarmen de grootste producers, dj’s en bands dit veelzijdige muziekprogramma om hun muzikale ideeën vorm te geven. Dit mooie muziekprogramma verandert je laptop in een instrument, productiestudio en tool om mee te jammen en op te treden.

In deze bijna 12 uur durende online cursus krijg je les van Ableton Certified Trainer Menno Keij. Ten eerste leer je alles over het gebruikersinterface van Live 10.1. Verder leer je bijvoorbeeld alles over het razendsnel maken van beats en sounds. Hoe je een eigen liveset voor op het podium ontwerpt. Daarnaast leer je bijvoorbeeld over het werken met effecten en hoe je daarmee een professioneel klinkende mix maakt. De hoge kwaliteit trainingvideo’s bekijk je zo vaak als je maar wilt, waar en wanneer het jou uit komt. Dus wacht niet langer en start direct met het leren van Ableton Live 10. Voordat je het weet produceer je vette tracks en ga je helemaal los op het podium.


Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor iedereen die op professioneel niveau muziek wil produceren met Ableton Live 10. Zowel in de studio als op het podium. Ableton Live is beschikbaar in drie versies: Intro, Standard en Suite. Deze cursus is geschikt voor elke versie. Omdat Intro wat minder mogelijkheden heeft dan Standard en Suite, heeft de trainer aparte oefenprojecten gemaakt voor Intro. Hierdoor zijn bijna alle hoofdstukken (op Hoofdstuk 8 na) volledig te volgen in Ableton Live Intro. Waar wacht je nog op? Start direct met leren en maak snel vette muziek met Ableton Live 10


Wat leer je over Ableton Live 10?

– Het gebruikersinterface van Live
– Verschil Session View en Arrangement View
– Bewerken van audio loops
– Ontwerpen van instrumenten
– Inspelen en programmeren van instrumenten
– Audio opname technieken
– Effecten en routing van signalen
– De Instruments & Effect Racks
– Wavetable Synth – Jammen met Link in Session View
– Ontwerpen van een Liveset voor het podium
– Arrangeren van je muziek
– Mixen van je song
– En nog veel meer

Wat krijg je?

Bij aankoop van deze training krijg je op jouw Mijn trainingen pagina onbeperkte toegang tot het volgende lesmateriaal:

 • Bijna 12 uur aan onine videolessen
 • Oefenprojecten voor alle hoofdstukken
 • Aparte projecten voor compatibiliteit met Ableton Live 10 Intro
 • Alle samples gebruikt in de training

★★★★★
Waanzinnig dat zo'n goede cursus tegen deze prijs gevolgd kan worden. Dikke aanrader!


Menno Keij Ableton Live trainer bij everlearn
Trainer: Menno Keij
Sinds 1999 produceert Menno Keij electronische muziek en al ruim 12 jaar gebruikt hij hiervoor Ableton Live. Onder zijn eigen naam heeft hij in Duitse en Nederlandse clubs opgetreden.
 
In 2006 behaalde hij een Master titel (cum laude) in Wetenschapscommunicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een training bij Ableton in Berlijn is Menno in 2009 Ableton Certified Trainer geworden.

Met zijn bedrijf Edutones geeft hij promotionele trainingen voor Ableton op festivals zoals ADE en Dance Fair, maar ook op conservatoria en in muziekwinkels. Daarnaast geeft hij workshops voor de Buma Music Academy en deelt hij zijn enthousiasme voor Ableton Live met duizenden leerlingen op basis- en middelbare scholen.
Ableton Certified Trainer for Ableton Live at everlearn

Video’s in deze training

Deze training is gebaseerd op Ableton Live versie 10.1

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben mogen een review schrijven.

10 beoordelingen voor Muziekproductie met Ableton Live 10.1

 1. Arjan Cornelissen (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb deze training gekocht omdat ik er met Engelstalige video’s er ook niet helemaal uit kwam. Op sommige Ableton pagina’s kreeg ik wel adviezen als, zoek op YouTube, daar staat alles. Maar ik mistte gewoon structuur, want ik wil Ableton leren kennen vanaf de basis. Toen kwam ik deze training tegen van Menno. Voor wat ik kan zeggen, een fijne persoonlijkheid, die alles heel rustig en duidelijk in je eigen tempo verteld en uitlegt aan de hand van voorbeelden en lessen die je kunt downloaden.
  De lessen zijn in het Nederlands en het wordt heel duidelijk uitgelegd.
  Wat ik alleen nog hoop is dat in de toekomst, de lessen gestreamd kunnen worden naar de televisie, dat zou ik prettig vinden ipv alles te bekijken vanaf m’n tablet of computer.

 2. Oscar (geverifieerde eigenaar)

  Zeer goede uitleg over hoe het software-programma werkt. In combinatie met een cursus Muziek produceren die de nadrukt legt op het maken van een nummer plus een goede en duidelijke uitleg van Menno over hoe iets bewerkt/gemaakt kan worden in de video, perfect!
  Zeer aan te raden videocursus!

 3. Renaud Raffi (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb voorheen lessen gevolgd in Genk (belgie) op Syntra Limburg. heb best veel betaald voor weinig concrete uitleg met eigenlijk in mijn ogen alleen maar dingen maken met als opdracht, waar ik eigenlijk niet veel wijzer van werd. sinds ik deze cursus een jaar geleden heb gevolgd, moet ik zeggen dat het niet tegenvalt en zeer leerzaam is. Menno legt het goed en rustig uit wat precies nodig is voor mensen zoals ik die niet alles kunnen volgen als een sneltrein. Bij deze bedank ik dan ook Menno en het team voor deze cursus. Voor het geld kun je er een hoop van leren als beginner.

 4. Mathieu De Vos (geverifieerde eigenaar)

  Zowel hardware- als softwarematig heb ik alles in huis om lekker te musiceren, maar het is de techniek (en vooral mijn gebrekkige kennis ervan) die me ervan weerhield om echt verder te komen. Ook ik heb alle youtube en Ableton-filmpjes wel gezien, maar dat hielp mij ook niet echt verder.

  Dankzij deze cursus ben ik een heel stuk verder gekomen (en ik heb nog een klein stukje te gaan). Ik ben er oprecht blij mee. De uitleg is duidelijk, concreet en volledig! Je investering qua kosten is minimaal, als je beschouwd wat je er allemaal voor krijgt (en als naslagwerk kunt houden). Ik raad deze cursus dan ook van harte aan!

 5. Theo Kooyers (geverifieerde eigenaar)

  Als newbie kwam ik op een gegeven moment niet verder met de video’s van Ableton en Youtube. Ik zag door de bomen het bos niet meer zo goed. Na een zoektocht vond ik deze cursus en ben heel erg biij dat ik deze gevonden heb. Het is een zeer uitgrbreid overzichtelijk geheel dat ook als naslagwerk z’n waarde behoudt.
  Menno legt alles zeer duidelijk uit.
  Ik beveel deze cursus van harte aan.

 6. Lieke (geverifieerde eigenaar)

  Super blij met deze training! ik ben nog lang niet klaar maar heb al erg veel geleerd:)

 7. Aria Yazdanbakhsh (geverifieerde eigenaar)

  Super goed! Zeer leerzame training. Fraai uitgelegd door Menno.

 8. Johan Pyfferoen (geverifieerde eigenaar)

  Deze cursus is zeker een aanrader, omdat je Ableton in al zijn facetten leert kennen. Menno heeft heel wat kennis in deze materie en overloopt dit op een zeer grondige manier. Handig is dat je ook de projectbestanden krijgt om zijn handelingen te volgen. Omdat het ook in je eigen taal is neem je het sneller op.
  Toppie !

 9. Angelo (geverifieerde eigenaar)

  Een goed en rustig uitgelegde training voor een
  betaalbare prijs. Uitstekend!

 10. Steven (geverifieerde eigenaar)

  Waanzinnig dat zo een goede cursus tegen deze prijs gevolgd kan worden. Dikke aanrader voor al wie met Ableton aan de slag wil en het is eigenlijk een absolute must als je er nog niet veel van kent. Met deze cursus leer je het op een gestructureerde en duidelijke manier in plaats van het internet af te schuimen zoals ik voorheen deed. Menno legt dit op een rustige manier uit met voorbeelden en je merkt wel dat hij de materie perfect beheerst. Met de Intro-versie kan je zeker ook al gerust verder.

  Veel is me nu wel duidelijk geworden waarom, waar en waarvoor sommige functies gebruikt worden. Daar ik vroeger wat at random zat te proberen zonder te weten wat het voorstelde, heb ik met deze cursus echt wel inzicht gekregen en nog veel meer zin om muziek te maken. Met de verkregen tips werk ik nu wel veel sneller.

  Mocht er een vervolg op komen met nog meer tips & tricks al dan niet voor gevorderden, zou ik de cursus direct bestellen. Echt top, niet twijfelen maar gewoon doen!

Andere interessante trainingen en cursussen

Mis geen enkele update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, trainingupdates, blogartikelen en voordeelacties.