fbpx
hét platform voor online multimediatrainingen

Muziekproductie met Ableton Live 11

Muziekproductie met Ableton Live 11

online cursus met Menno Keij
 
[ninja-popup ID=15483]
Bekijk
de trailer
Bekijk een
gratis hoofdstuk

Beoordeeld met 9.8 uit 10
niveau:
beginner
Koop deze training
Afbeelding van everlearn training

Geef deze training cadeau

79,-

Inclusief btw
out of 5
Beoordeeld met 9.8 uit 10

Bij everlearn betaal je veilig met

Leer muziek produceren en livesets maken met Ableton Live 11

Start direct met muziekproductie in Ableton Live 11. De grootste producers, dj’s en bands omarmen dit veelzijdige muziekprogramma om hun muzikale ideeën vorm te geven. Met Ableton Live 11 verandert jouw laptop in een instrument, productiestudio en waanzinnige tool om mee te jammen en op te treden.

In deze bijna 12 uur durende online cursus krijg je les van Ableton Certified Trainer Menno Keij. Ten eerste leer je alles over de gebruikersinterface van Live 11. Verder leer je razendsnel beats en sounds maken. Hoe je een eigen liveset voor op het podium ontwerpt. Daarnaast leer je alles over het werken met effecten en hoe je daarmee een professioneel klinkende mix maakt. De hoge kwaliteit trainingvideo’s bekijk je zo vaak als je maar wilt, waar en wanneer het jou uit komt. Wacht dus niet langer en start direct met het leren van Ableton Live 11. Voordat je het weet produceer je vette tracks en ga je helemaal los op het podium.


Voor wie is deze training?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die op professioneel niveau muziek wil produceren met Ableton Live 11. Zowel in de studio als op het podium. Ableton Live is beschikbaar in drie versies: Intro, Standard en Suite. Om de cursus compatible te maken met de verschillende versies, heeft de trainer waar nodig aparte oefenprojecten gemaakt voor Intro en Standard. Hierdoor is bijna de hele cursus ook te volgen met Ableton Live Intro en Standard (zie voetnoot). Waar wacht je dus nog op? Start direct met leren en maak snel vette muziek met Ableton Live 11


Wat leer je in deze cursus?

– De gebruikersinterface van Live 11
– Verschil tussen de Session en Arrangement View
– Bewerken van audio loops
– Ontwerpen van instrumenten
– Inspelen en programmeren van instrumenten
– Audio opnametechnieken
– Effecten en routing van signalen
– De Instruments & Effect Racks
– Een instrument maken van een sample met de Simpler
– Wavetable Synth
– Jammen met Link in Session View
– Ontwerpen van een Liveset voor het podium
– Arrangeren van je muziek
– Mixen van je song
– En nog veel meer

Wat krijg je?

Bij aankoop van deze training krijg je onbeperkte toegang tot het volgende lesmateriaal:

 • Ruim 12 uur aan online videolessen
 • Oefenprojecten voor alle hoofdstukken
 • Aparte projecten voor compatibiliteit met Ableton Live 11 Intro

★★★★★
Waanzinnig dat zo'n goede cursus tegen deze prijs gevolgd kan worden. Dikke aanrader!


Menno Keij Ableton Live trainer bij everlearn
Trainer: Menno Keij
Sinds 1999 produceert Menno Keij electronische muziek en al ruim 12 jaar gebruikt hij hiervoor Ableton Live. Onder zijn eigen naam heeft hij in Duitse en Nederlandse clubs opgetreden.
 
In 2006 behaalde hij een Master titel (cum laude) in Wetenschapscommunicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een training bij Ableton in Berlijn is Menno in 2009 Ableton Certified Trainer geworden.

Met zijn bedrijf Edutones geeft hij promotionele trainingen voor Ableton op festivals zoals ADE en Dance Fair, maar ook op conservatoria en in muziekwinkels. Daarnaast geeft hij workshops voor de Buma Music Academy en deelt hij zijn enthousiasme voor Ableton Live met duizenden leerlingen op basis- en middelbare scholen.
Ableton Certified Trainer for Ableton Live at everlearn

Video’s in deze training

Deze training is gebaseerd op Ableton Live versie 11.0.1.
De cursus en bijgeleverde oefeningen zijn volledig te volgen met Ableton Live 11 Suite. Nagenoeg alle oefeningen werken ook met Live 11 Intro en Standard met de volgende uitzonderingen: 8 MPE (alleen Suite), 9.1 Audio omzetten naar midi (alleen Standard en Suite), 13.4 – Linked-track editing (alleen Standard en Suite), 16.1 – Live instrumenten en Max4Live (alleen Suite), 20.2 – Soundscapes (alleen Standard & Suite).

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben mogen een review schrijven.

11 beoordelingen voor Muziekproductie met Ableton Live 11

 1. Filip Vreys (geverifieerde eigenaar)

  Zeer fijne en duidelijke cursus er mag nog meer van dit komen !!!!
  TOP TOP TOP

 2. Martijn van Oostrum (geverifieerde eigenaar)

  De onlinecursus is overzichtelijk en erg informatief. Het is ook fijn dat er goede tips worden gegeven vanuit de praktijk. Deze aankoop voldoet boven elke verwachting.

 3. Anne van der Heijden (geverifieerde eigenaar)

  Menno, je bent een held! Al jaren had ik Ableton op mijn laptop staan maar kon er maar geen wijs uit worden. Er gebeurde steeds onbedoeld allerlei dingen en wat ik wilde kreeg ik niet voor elkaar. Ik zit nu op ongeveer 40% van de cursus en begrijp al zo veel meer van het programma. Heb al wat dingen in elkaar geknutseld waar ik zelf erg tevreden mee ben. Er zit een mooie opbouw in de cursus, met fijne oefenbestanden om dingen in uit te proberen. Je uitleg is helder en je brengt het op een manier die prettig is om naar te luisteren. Tegenwoordig blijf ik zaterdagavond liever thuis om in Ableton aan te kloten, dus dank daarvoor 🙂 Het geld dubbel en dwars waard!

 4. Marijn Vroegh (geverifieerde eigenaar)

  Zeer uitgebreide cursus. Goed uitgelegd door Menno. Denk niet dat ik alles ga gebruiken maar vond het erg leerzaam.

 5. jan van der ploeg (geverifieerde eigenaar)

  Hallo,
  Ik woon nu 8 jaar in Frankrijk, en nu hebben ze mij gevraagd of ik de muziek voor een speelfilm (oorlogsfilm) wil componeren, hiervoor heb ik ableton live 10 gekregen van mijn vrouw (verjaardag vorig jaar) en ben al aan het “spelen” gegaan, maar zonder uitleg kom je minder ver en duurt het ook veel langer voordat je iets gevonden hebt, dus dit programma (verjaardag dit jaar) gekregen, en na de eerste les, al direct tegen mijn vrouw gezegd dat ik van haar hou, want heb nu gezien dat er zoveel meer mogelijk is dan dat ik nu weet en vooral dat het ook in het Nederlands is.
  Dus bij deze, al meteen 5 sterren.
  Grtjs. Jan

 6. Luc Callaert (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb nog maar 1 aflevering bekeken en kreeg al direct info die ik nuttig kon omzetten in de praktijk. En ja ik had al veel opgestoken via o.a.gratis tutorials op youtube maar de kneepjes van Ableton in je moedertaal krijgen is een verademing na de vele manuals in het Engels. En dan nog zeer gestructureerd en helder gebracht.

 7. Nico van den Berg (geverifieerde eigenaar)

  Ik ben net begonnen met de cursus, en mijn ervaring is positief. Het programma is overzichtelijk en het wordt duidelijk uitgelegd. Er is natuurlijk uitleg te vinden op internet, maar dat is meestal in het Engels.
  In het Nederlands is dit voor mij veel prettiger.

  Nico

 8. Marijn Vroegh (geverifieerde eigenaar)

  Een erg leerzame cursus tot op heden. Ben er nog mee bezig maar je krijgt erg veel uitgelegd van Menno.
  Ook voor een redelijke beginneling is deze cursus Ableton 11 goed te volgen.
  Van mij mogen er meer van deze cursussen op everlearn komen.

  Mvg. Marijn

 9. Roland Godschalk (geverifieerde eigenaar)

  Het is heel veel stof om door te nemen. Dat wil zeggen dat de programmatuur zeer uitgebreid is. Eigenlijk een noodzaak om deze training te volgen. Moet er niet aan denken om het zelf allemaal uit te zoeken. Prima uitleg en je kunt altijd per onderwerp terugkijken hoe het ook al weer werkt. Heel handig dus. Zeker waar voor zijn geld.

 10. bert (geverifieerde eigenaar)

  Erg veel geleerd. Op heldere en eenvoudige manier word je uitgelegd hoe Ableton werkt en wat je er allemaal mee kunt. Het is heel veel. Ik zal bij tijd en wijle nog geregeld terug moeten naar een onderdeel om mijn geheugen weer wat op te frissen. Heb deze cursus met veel plezier doorlopen. Aanrader voor iedereen die denkt met Ableton te willen gaan werken. Ga nu sparen voor de Push 2 en volg daarna de cursus. Menno, dank!

 11. Ruud (geverifieerde eigenaar)

  Deze training leert je stap voor stap hoe te werken in en met Ableton. Door deze training haal je alles uit Ableton, leer je handelingen en krijg je inzichten die jezelf zonder training niet of moeilijker onder de knie zou kunnen krijgen. Ik vind het een echte aanrader met een meer dan goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik kan niet anders zeggen dan, DOEN!

Andere interessante trainingen en cursussen

Mis geen enkele update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, trainingupdates, blogartikelen en voordeelacties.