fbpx
hét platform voor online multimediatrainingen

Animeren met Adobe Animate

Animeren met Adobe Animate

online cursus met Matthijs Clasener
 
[ninja-popup ID=15483]
Bekijk
de trailer
Bekijk een
gratis hoofdstuk

Beoordeeld met 10 uit 10
niveau:
Beginner
Koop deze cursus
Afbeelding van everlearn training
Selecteer de waarde van de giftcard
(8 klant reviews)

59,-

Inclusief btw
out of 5
Beoordeeld met 10 uit 10

Bij everlearn betaal je veilig met

Leer Adobe Animate en maak de mooiste interactieve animaties

Start met animeren in Adobe Animate. Hét programma om interactieve animaties te maken voor websites, reclamebanners, infographics en animerende gifs voor bijvoorbeeld je e-mail nieuwsbrieven.

Je leert snel alle belangrijke tekengereedschappen en animatietechnieken in Adobe Animate. Je begint met het tekenen van illustraties met basisvormen. Vervolgens leer je de pen tool gebruiken voor het tekenen van organische vormen. Daarna start je met zogenaamde tween animaties. Voor meer controle over je animaties leer je keyframes te gebruiken in de tijdlijn van Adobe Animate. En maak je met de Action Script Wizard jouw animaties interactief voor bijvoorbeeld reclamebanners en infographics. Tot slot leer je animaties publiceren voor op je website of hoe je kunt exporteren als video of animerende gif.

Laat je inspireren door Adobe Certified Educator Matthijs Clasener. Bij elke praktijkles van deze cursus krijg je digitaal lesmateriaal waaronder Adobe Animate projecten, afbeeldingen en scripts. Hiermee kun je stap voor stap meedoen met alle oefeningen in de cursus. Met bijna 6 uur aan lessen leer je makkelijk en in je eigen tempo alle animatietechnieken van Adobe Animate.


Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die (interactieve) animaties wil maken voor een website, infographic of een e-mail nieuwsbrief. Of je nu beginner bent of al eens een animatie hebt gemaakt. Deze online cursus zorgt ervoor dat je Adobe Animate goed onder de knie krijgt.


Wat kan je na deze cursus?

Na het volgen van deze online cursus maak je zelfstandig interactieve animaties met Adobe Animate. Jouw animaties kun je publiceren voor websites, reclamebanners en infographics. Of gebruik je animaties als animerende GIF’s en video’s.


Wat leer je in deze cursus?

 • Het opzetten van een animatiescene
 • Tekenen met basisvormen. De zogenaamde Shapes
 • Tekenen van vrije vormen met de Pen tool
 • Slim animeren met de verschillende type Symbolen
 • Automatisch animeren van begin- naar eindsituaties met Motion en Shape Tweens
 • Het gebruik van kleur en Typografie in Adobe Animate
 • Geavanceerde animaties maken
 • Figuren animeren met de bone tool
 • Geluid toevoegen aan je animaties
 • Storytelling in je animaties met virtuele camera’s
 • Interactie zoals knoppen en links toevoegen met Actionscripts
 • Een interactieve reclamebanner maken
 • Publiceren van je interactieve animatie in HTML5 voor op een website
 • Exporteren van je animatie als animated GIF en video
 • Virtual reality animaties maken in 360 graden
 • En meer

★★★★★
Matthijs Clasener heeft een prettige manier van uitleggen en de lessen zijn zeer duidelijk.

Wat krijg je?

Bij aankoop van deze training krijg je op jouw Mijn trainingen pagina onbeperkte toegang tot het volgende lesmateriaal:

 • Bijna 6 uur aan videolessen
 • Adobe Animate oefenprojecten
 • Plus alle in de cursus gebruikte bronbestanden en scripts

.
Matthijs Clasener - Trainer Premiere Pro | everlearn
Trainer :  Matthijs Clasener
Matthijs Clasener is docent voor de richting Motion Design en Adobe Education Leader voor het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Sinds 2004 geeft Matthijs les op deze school in de richting van video en animatie. Als leerlijn-coördinator bepaalt hij met zijn collega’s de inhoud van de opleidingen audiovisuele vormgeving en animatie en staat hij in contact met het bedrijfsleven. Daarnaast is Matthijs Adobe certified Educator en maakt hij korte tutorials voor Adobe..
Adobe gecertificeerde educator bij everlearn

Video’s in deze training

Deze training is gebaseerd op Adobe Animate 2020

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben mogen een review schrijven.

8 beoordelingen voor Animeren met Adobe Animate

 1. Luutdijk (geverifieerde eigenaar)

  Duidelijke cursus. De materie wordt bijzonder goed uitgelegd en toegelicht. Ook is het handig dat er oefenmateriaal wordt aangeboden. Deze cursus is een absolute aanrader als je nog nooit met Animate hebt gewerkt of als opfris cursus wanneer je weer enkele zaken bent vergeten. Top.

 2. Martin Leeuwen (geverifieerde eigenaar)

  Geweldige cursus, Matthijs Clasener legt het op een heel prettige manier uit in normale mensentaal (in lekker onvervalst Rotterdams ;-), Goede logische opbouw, structuur en aan de hand van simpele maar erg leuke voorbeeldanimaties die je zelf moet namaken. Ik snap gewoon alles van het pakket nu, bedankt, een regelrechte aanrader!

 3. T.C. Draijer (geverifieerde eigenaar)

  Had ik dit maar jaren eerder gedaan!
  Wat een ontzettend fijne manier om de basics van Animate te leren. Matthijs Clasener legt het op een heel prettige manier uit in een logische opbouw en structuur.
  Echt een aanrader 👌

 4. Hellen Albers (geverifieerde eigenaar)

  Een hele prettige manier om Animate te leren kennen. In je eigen tempo en wanneer het je uitkomt. Uitleg is duidelijk en fijn dat je onderdelen kunt terugzien.

 5. Esther de Heer (geverifieerde eigenaar)

  Een hele prettige manier om een nieuw programma te leren. Door de duidelijke structuur en details over de duur van elke onderdeel is dit goed in te passen in mijn werkdagen. Door de navigatiestructuur en de mogelijkheid om te pauzeren kun je alle oefeningen goed uitvoeren en ook weer herhalen. Dit is een echte aanrader wil je de basis leren kennen Animate.

 6. Annemarie Schumacher (geverifieerde eigenaar)

  Een hele fijne training die je de grondbeginselen van Animatie duidelijk uitlegt. Na deze cursus ben ik enthousiast verder gegaan met Animate.

 7. Joyce van der Hoorn (geverifieerde eigenaar)

  Goede training met duidelijke uitleg. Ook fijn dat je soms de video kunt versnellen of vertragen. Alle onderdelen komen aan bod. Prettige stem en de voorbeeld bestanden doet je echt op weg helpen.

 8. Rob (geverifieerde eigenaar)

  Uitstekende training om je op weg te helpen met Adobe Animate CC. Matthijs Clasener heeft een prettige manier van uitleggen en de filmpjes zijn duidelijk. De bijbehorende voorbeeld-bestanden zijn superhandig.

Mis geen enkele update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, trainingupdates, blogartikelen en voordeelacties.