hét platform voor online multimediatrainingen

Danceproductie met FL Studio

Danceproductie met FL Studio

online training met Ewout Colijn
 
Afbeelding van everlearn training

Geef deze training cadeau

49,-

Inclusief btw
out of 5
Beoordeeld met 8.8 uit 10

Bij everlearn betaal je veilig met

FL Studio cursus Danceproductie | Van sounddesign tot mixen en masteren

In deze online cursus van FL Studio, leer je de geheimen van een goede danceproductie. DJ en Producer Ewout Colijn vertelt je alles over zijn werkwijze in FL Studio. Hij vertelt je over hoe hij inspiratie krijgt. Wat zijn creatieve proces is en hoe je een track vanaf de basis opbouwt. Hierbij toont Ewout je zijn workflow voor het samenstellen van een goede kick. Het maken van een pakkende bas- en melodielijn. Zijn technieken voor sounddesign in onder andere Serum, Sylenth one en Spire. Én leer je hoe je slim kunt arrangeren om een pakkende song te krijgen. Na de opbouwfase leer je hoe Ewout zijn mix opzet. Hoe je EQ en compressie toepast en hoe je de bas en kick perfect laat samenwerken met behulp van van sidechaining.


En daar blijft het niet bij. Ewout leert je Mastering, de trends in danceproductie zoals Pink noise mixing en geeft hij tips over hoe je jouw weg kunt vinden in de muziekbusiness. Kortom, in deze cursus krijg je een schat aan informatie. In deze cursus leer je in ruim 4 uur aan videolessen hoe je de perfecte danceproductie kunt neerzetten met FL Studio. Volg vandaag nog deze cursus Danceproductie met FL Studio.


Voor wie is deze online cursus?

Deze cursus is voor iedereen die de basis van FL Studio kent en zich wil toeleggen op het maken van professioneel klinkende danceproducties met FL Studio 12. In de training worden enkele professionele plugins behandeld waaronder Serum, Spire, Sylenth one en Fabfilter.


Wat leer je?

– Een song opbouwen vanaf de basis in FL Studio
– Het maken van een goede kick
– Een pakkende melodie- en baslijn maken
– Sounddesign in Serum, Sylenth en Spire
– Het arrangeren van een goede songstructuur
– Mixen
– Het slim gebruiken van EQ
– Compressie voor zang en instrumenten
– Sidechaining met compressors en toegewijde plugins
– Het stereobeeld volledig gebruiken
– Pink noise mixing
– Masteringtechnieken
– Je weg vinden in de muziekbusiness


Wat krijg je?

Bij aankoop van deze online cursus krijg je op jouw Mijn trainingen pagina onbeperkte toegang tot het volgende lesmateriaal:

 • Ruim 4 uur aan trainingvideo’s
 • FL Studio projecten
 • Onbeperkte toegang


Ewout Colijn aka Boldmoves | trainer FL Studio | everlearn
Trainer: Ewout Colijn
Ewout is inmiddels 7 jaar fanatiek gebruiker van FL studio voor zijn producties. Onder verschillende aliassen heeft hij bij toonaangevende labels, waaronder bij het label van Fedde le Grand, muziek uitgebracht. Ook heeft hij muziekproductie gestudeerd aan de Herman Brood Academie om zijn technische vaardigheden verder uit te breiden. Afgelopen Dancefair gaf Ewout een drukbezochte workshop over zijn productieproces. In zijn workshops en masterclasses krijg je in een kijkje in zijn keuken en laat hij al zijn productiegeheimen zien in FL studio.

Video’s in deze training

Deze cursus is gebaseerd op FL Studio v12.2

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben mogen een review schrijven.

13 beoordelingen voor Danceproductie met FL Studio

 1. Beoordeling 4 uit 5

  Cesar (geverifieerde eigenaar)

  Goede training. Beter dan ik verwacht had. Duidelijk uitleg en interessante tips. Helaas niet mijn muziek genre maar dat wist ik. Wacht nu op de cursus Hardstyle/Hardcore met FL. Een pluim!

 2. Beoordeling 4 uit 5

  Joey (geverifieerde eigenaar)

  Al met al ben ik zeer tevreden over de cursus. Toch heb ik hieronder de plus- en minpunten even onder elkaar gezet:

  + Ewout Colijn legt de basis van het produceren goed uit.
  + Door een project van begin tot eind samen uit te werken is het goed te volgen.
  + Korte hoofdstukken die elk een andere fase uitleggen.

  – Er wordt gebruik gemaakt van dure plug-ins zoals Serum, Spire, Sylenth1 en Fabfilter die de meeste beginnende producers zich waarschijnlijk niet kunnen veroorloven.

  • everlearn (geverifieerde eigenaar)

   Beste Joey,

   Dankjewel voor je lovende woorden.

   De keuze voor het gebruik van derde partij plugins in deze training is een bewuste geweest. De insteek van de training is namelijk meer een masterclass. Ewout laat zien hoe hij als professionele producer zijn muziek maakt. De soft-synths, effecten en compressors die hij hierbij gebruikt, behoren op dit moment bij de meest populaire en veelgebruikte plugins voor de productie van hedendaagse dance. Ze worden dan ook door veel andere grote producers gebruikt omdat ze een bepaalde sound geven. Veel van de door Ewout getoonde technieken kunnen echter ook in andere plugins worden toegepast.

   Hartelijke groet,
   everlearn

 3. Beoordeling 5 uit 5

  Hennie (geverifieerde eigenaar)

  Goede en duidelijke uitleg. Mijn eerste track staat al op Soundcloud!

 4. Beoordeling 5 uit 5

  officialmarron (geverifieerde eigenaar)

  Veel opgestoken! Erg duidelijk! Dank je wel hiervoor!

 5. Beoordeling 5 uit 5

  Nebojsa (geverifieerde eigenaar)

  Top Curus goede duidelijke uitleg ik loop alleen tegen het probleem op dat ik geen muziek theorie ken dus het maken van akkoorden word ten op zicht moeilijk
  voor mij ik heb altijd al passie voor muziek gehad en de droom om DJ/Producer te worden

 6. Beoordeling 3 uit 5

  r.schmitz5 (geverifieerde eigenaar)

  Hallo,

  Ik heb de online cursus gekocht voor Fl-studio_danceproductie. Op zich een goede uitleg duidelijke voorbeelden.
  Wat ik jammer vind, is dat er voorbeelden besproken worden waar veelal gebruik wordt gemaakt van niet standaard Fl-Studio plugins. Er wordt gewerkt met veel plugins van buiten het Fl-Studio pakket. Ik begrijp dat de trainer een voorkeur heeft voor die plug ins. Maar omdat het een cursus over Fl-Studio betreft zou het mijn voorkeur hebben om ook aan te geven hoe je de plug ins van Fl-Studio gebruikt in de betreffende voorbeelden.

  • Pieter van Groenewoud (geverifieerde eigenaar)

   Bedankt voor je review. Het klopt dat de FL Studio training geen basistraining is. Ervaring met FL Studio is vereist. Dat is ook de reden waarom de trainer Ewout andere professionele plugins laat zien waarmee hij zijn nummers produceert. We zullen dit duidelijker communiceren. Bedankt voor je feedback.

 7. Beoordeling 5 uit 5

  Marcel Diks (geverifieerde eigenaar)

  Een hele prettige, goed uitgelegde training. Enige ervaring met FL studio of een andere DAW is wel een pré. Hierdoor ken je de basis en snap je eigenlijk gelijk wat er in de training bedoeld wordt. Na 2 jaar zelf geploeterd te hebben met FL Studio is deze cursus voor mij het ontbrekende puzzelstukje. Je leert om heel gestructureerd een track op te bouwen, af te mixen en te masteren. Daarnaast vind ik het hoofdstuk over sounddesign heel prettig. Op die manier kan je op een relatief makkelijke manier zelf je geluiden (samples) creëren en ben je niet persé afhankelijk van het sample aanbod vanuit de markt.
  Verder wordt uitgelegd welke plugins je nodig hebt om je track volgens de industriestandaard te laten klinken.

  Al met al een hele goede cursus en zeker als het gaat om de prijs/kwaliteit verhouding. Gezien ik nog geen middelen heb om een dure cursus van €2.000,- te volgen vond ik dit een heel goed alternatief voor slechts €49,-. Daarmee kom ik zelf weer een stap dichter bij mijn doel zonder veel geld uit te geven.

  Daarom geef ik de cursus 5 sterren.

 8. Beoordeling 5 uit 5

  thefox1617 (geverifieerde eigenaar)

  @ Ewout Colijn super gedaan!!! hopelijk blijft het er nu is in want kan spijtig genoeg heel slecht onthouden daar medicatie

 9. Beoordeling 5 uit 5

  arie de jager (geverifieerde eigenaar)

  heb training als goed ervaren ,moet wel zeggen dat wel beetje goed moet weten hoe fl studio werkt .heb fl studio 3 maanden tekort denk je nu!
  dat val mee als je gewend ben met dit soort sofware te werken
  ik raad iedereen aan toch deze training te volgen is gewoon TOP

 10. Beoordeling 3 uit 5

  k.aksay (geverifieerde eigenaar)

  Beste Everlearn,

  Ik vind de trainer heel bekwaam en hij legt het ook netjes uit. Helaas is dit niet het product wat ik dacht te hebben gekocht. In de beschrijving stond dat het geschikt is voor een beginner.

  Door het niet gebruiken van native plugins voldoet het naar mijn mening hier al niet meer aan. Je kunt de training alleen aanschouwen en niet meedoen (Je kunt dezelfde handelingen uiteraard uitvoeren in native plugins, maar op beginnersniveau is dit al een puzzel an sich). Als ik dit van tevoren wist had ik het niet aangeschaft.

 11. Beoordeling 5 uit 5

  Hans Huibers (geverifieerde eigenaar)

  Een paar weekjes geleden FL studio aangeschaft en op mijn macbook pro gezet. Nog niet veel tijd gehad om mij in dit programma te verdiepen. Omdat ik al eerder een cursus had aangeschaft kwam deze cursus in mijn mailboot voorbij voor een aanbiedingsprijs. Zal je net zien, wil je het aanschaffen rabo telebankieren op zijn gat.Dag later, wel weer bereikbaar maar de aanbiedingsprijs verlopen. Na contact te hebben gehad en de situatie te hebben uitgelegd een kortingscode van Everlearn ontvangen om de cursus alsnog voor de aanbiedingsprijs te kunnen aanschaffen. Super natuurlijk. Een aantal afleveringen wel al door gekeken, zelf nog niet bezig geweest aan de hand van de voorbeeld files. Eens even rustig voor gaan zitten, mogelijkheden te over heb ik inmiddels begrepen en gezien. Duidelijke (Nederlandse) taal en begrijpelijk uitgelegd. Heb wel anders gezien op YouTube, meestal van die wizzkids waarbij alles vanzelf blijkt te gaan.

 12. Beoordeling 3 uit 5

  roelsim (geverifieerde eigenaar)

  Beste everlearn,

  Ik ben het helemaal eens met r.schmitz5. Ook ik heb de online cursus gekocht voor Fl-studio_danceproductie. Er schort niks aan de uitleg, echter vanwege de niet standaard FL-studio plug ins is het onmogelijk om de twee projecten waarmee geoefend moet worden te gebruiken. Ook ik begrijp dat de trainer een voorkeur heeft voor andere plug ins.
  Eerste algemene gedeelte was helder en duidelijk. Als ik van tevoren had geweten dat er niet alleen met de FL-studio plug ins zou worden gewerkt, had ik wellicht niet voor deze cursus gekozen.
  Misschien kan er een cursus komen waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van FL-studio plug ins (voor beginners?) en een tweede cursus (voor gevorderden?) waarbij ook gebruik gemaakt wordt van andere plug ins?

 13. Beoordeling 5 uit 5

  mkeeris (geverifieerde eigenaar)

  nette en duidelijke uitleg, ook fijn dat alles in korte stukjes zit en niet video’s van een uur, ook heb ik er weer wat nieuwe tips van opgestoken die ook in andere daw’s te gebruiken zijn , dit is de 2de cursus voor mij van everlearn ook die van logic vond heb ik veel dingen in ontdekt die ik nog niet wist van logic. en de uitleg in het Nederlands vindt ik ook prettig, dan weet je dat je zeker niks verkeerd begrijpt of mist.

Andere interessante trainingen en cursussen

Mis geen enkele update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, trainingupdates, blogartikelen en voordeelacties.
F1 Registratieformulier gratis hoofdstukken double opt-in

Bekijk een gratis hoofdstuk van iedere training!

Maak een account aan bij everlearn en bekijk direct een gratis hoofdstuk van iedere training. Heb je al een everlearn account? Log dan in om de gratis hoofdstukken te kunnen bekijken.

Mis geen enkel nieuws!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, gratis live webinars en kortingsacties!
F1 Registratieformulier gratis hoofdstukken double opt-in

Bekijk een gratis hoofdstuk van iedere training!

Maak een account aan bij everlearn en bekijk direct een gratis hoofdstuk van iedere training. Heb je al een everlearn account? Log dan in om de gratis hoofdstukken te kunnen bekijken.