fbpx
hét platform voor online multimediatrainingen

Danceproductie met FL Studio 12

Danceproductie met FL Studio 12

online cursus met Ewout Colijn
 
[ninja-popup ID=15483]
Bekijk
de trailer
Bekijk een
gratis hoofdstuk

Beoordeeld met 9.2 uit 10
niveau:
halfgevorderd
Koop deze cursus
Afbeelding van everlearn training
Selecteer de waarde van de giftcard
(29 klant reviews)

49,-

Inclusief btw
out of 5
Beoordeeld met 9.2 uit 10

Bij everlearn betaal je veilig met

FL Studio cursus Danceproductie | Van sounddesign tot mixen en masteren

In deze online cursus van FL Studio, leer je de geheimen van een goede danceproductie. DJ en Producer Ewout Colijn vertelt je alles over zijn werkwijze in FL Studio. Hij vertelt je over hoe hij inspiratie krijgt. Wat zijn creatieve proces is en hoe je een track vanaf de basis opbouwt. Hierbij toont Ewout je zijn workflow voor het samenstellen van een goede kick. Het maken van een pakkende bas- en melodielijn. Zijn technieken voor sounddesign in onder andere Serum, Sylenth one en Spire. Én leer je hoe je slim kunt arrangeren om een pakkende song te krijgen. Na de opbouwfase leer je hoe Ewout zijn mix opzet. Hoe je EQ en compressie toepast en hoe je de bas en kick perfect laat samenwerken met behulp van van sidechaining.


En daar blijft het niet bij. Ewout leert je Mastering, de trends in danceproductie zoals Pink noise mixing en geeft hij tips over hoe je jouw weg kunt vinden in de muziekbusiness. Kortom, in deze cursus krijg je een schat aan informatie. In deze cursus leer je in ruim 4 uur aan videolessen hoe je de perfecte danceproductie kunt neerzetten met FL Studio. Volg vandaag nog deze cursus Danceproductie met FL Studio.


Voor wie is deze online cursus?

Deze cursus is een masterclass voor iedereen die de basis van FL Studio kent en zich wil toeleggen op het maken van professioneel klinkende danceproducties met FL Studio 12. In de training worden enkele professionele plugins behandeld waaronder Serum, Spire, Sylenth one en diverse plugins van Fabfilter.


Wat leer je?

– Een song opbouwen vanaf de basis in FL Studio
– Het maken van een goede kick
– Een pakkende melodie- en baslijn maken
– Sounddesign in Serum, Sylenth en Spire
– Het arrangeren van een goede songstructuur
– Mixen
– Het slim gebruiken van EQ
– Compressie voor zang en instrumenten
– Sidechaining met compressors en toegewijde plugins
– Het stereobeeld volledig gebruiken
– Pink noise mixing
– Masteringtechnieken
– Je weg vinden in de muziekbusiness


Wat krijg je?

Bij aankoop van deze online cursus krijg je op jouw Mijn trainingen pagina onbeperkte toegang tot het volgende lesmateriaal:

 • Ruim 4 uur aan trainingvideo’s
 • FL Studio projecten
 • Onbeperkte toegang


Ewout Colijn aka Boldmoves | trainer FL Studio | everlearn
Trainer: Ewout Colijn
Ewout is inmiddels 7 jaar fanatiek gebruiker van FL studio voor zijn producties. Onder verschillende aliassen heeft hij bij toonaangevende labels, waaronder bij het label van Fedde le Grand, muziek uitgebracht. Ook heeft hij muziekproductie gestudeerd aan de Herman Brood Academie om zijn technische vaardigheden verder uit te breiden. Afgelopen Dancefair gaf Ewout een drukbezochte workshop over zijn productieproces. In zijn workshops en masterclasses krijg je in een kijkje in zijn keuken en laat hij al zijn productiegeheimen zien in FL studio.

Video’s in deze training

Deze cursus is gebaseerd op FL Studio v12.2

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben mogen een review schrijven.

29 beoordelingen voor Danceproductie met FL Studio 12

 1. sonny burgzorg (geverifieerde eigenaar)

  ik gebruik zelf al ruim 10 jaar fl studio ondanks vele research op youtube en internet kan ik nu ik nog niet eens klaar ben met het volgen van de cursus eindelijk zeggen dat ik net als vele anderen die mij al voor gingen zeker van me zaak ben en stapje voor stapje maar zeker wel dichter bij mij het verwezenlijken van mijn droom kom.

  ik wil EWOUT COLIJN alvast bedanken voor alle tips en tools, wie weet starten we in de toekomst nog een colab 😉

 2. officialmarron (geverifieerde eigenaar)

  In 1 woord:

  GEWELDIG!

  Dank jullie wel hiervoor!

 3. Wim (geverifieerde eigenaar)

  De beginselen van fl studio uitstekend uitgelegd.
  Je komt altijd nog voor verrassingen te staan wat je nog niet wist of aan gedacht hebt.
  Aan bevolen om deze cursus te volgen.

 4. Dyon Brouwers (geverifieerde eigenaar)

  Ik vind de trainingen van Everlearn erg goed, zeker aan te raden, alleen zou ik graag nog een basiskennis FL studio willen zien. Kan deze nog verwacht worden?

 5. Kris Denayer (geverifieerde eigenaar)

  Leerzame cursus en duidelijk uitgelegd door Ewout. Prima aankoop!

 6. joost (geverifieerde eigenaar)

  de cursus was heel erg leerzaam en hopelijk kan ik dit ook meenemen in mijn projecten als freestyle/rawstyle dj

 7. Jonathan Dalle (geverifieerde eigenaar)

  Helemaal top !

 8. Andy Ruiter (geverifieerde eigenaar)

  Het is echt aan te raden voor beginners om te leren produceren want het word heel duidelijk uitgelegd. en hoe je dat moet doen. Echt een top product!!!

 9. Rody Houdijk (geverifieerde eigenaar)

  Voor dit geld een zeer uitgebreide en allesomvattende uitleg. Ewout neemt zijn tijd en het is ook weer niet te ingewikkeld per onderwerp. Een zeer bruikbare cursus voor iemand die wel het programma al redelijk kent maar nog redelijk een amateur is qua produceren!

 10. Nick (geverifieerde eigenaar)

  Hele duidelijke cursus en goede uitleg. Aan deze cursus heb ik echt veel gehad om verder te komen met het produceren van muziek. Het wordt makkelijk gemaakt doordat je een bestaand project ziet waarin elk onderdeel wordt uitgelegd. Als je nog helemaal niks weet van FL studio raad ik je nog niet aan deze cursus te nemen, maar als je snapt hoe het programma in elkaar zit, dan is het een hele goede basis. Het is verder ook gewoon veel makkelijker dat het in het Nederlands wordt uitgelegd.

 11. Lieuwe (geverifieerde eigenaar)

  Dit is een cursus/training/masterclass Danceproductie met het DAW programma FL Studio. Aan de hand van de videolessen neemt Ewout je mee op weg hoe hij zijn producties produceert, hij laat zien welke plugins hij gebruikt en en hoe hij begint met een track tot het finished product dit op een rustige en zeer duidelijke manier. Wel is het noodzakelijk dat je een basiskennis hebt van het werken met FL Studio want het is geen tutorial. Al met al is deze cursus zeer waardevol voor iedere en ik herhaal iedere FL Studio gebruiker.

 12. stef verheyen (geverifieerde eigenaar)

  ik ben dan wel verkeerd gestart met het doornemen van de cursussen op Everlearn, maar ik ga deze cursus zeker nog verder gebruiken als ik weer een stapje verder sta.

  wat ook best handig is in de schikking van audio je hebt een keuze uit verschillende cursussen.
  nu ben ik volledig aan het leren.

  beste manier om muziek productie te begrijpen is best cursus productie technieken in pro tools voor beginners.
  vervolgens ga je over naar sounddesign met synthizers en vocaliseren om te eindigen met je DAW waar je mee wertkt dus zeker vast handige cursus

 13. Xavier Hurkmans (geverifieerde eigenaar)

  Deze cursus was de moeite waard, Ik heb ik er veel van geleerd! en zo ga ik aan de slag. PLugins en etc, koop ik ook 1 voor 1 op ten duur. Deze online cursus is een aanrader voor iedereen!

 14. kayb.official1 (geverifieerde eigenaar)

  Een vrij duidelijke cursus! Goed uitgelegd door Ewout, zeer interessante technieken, kortom zeker zijn geld waard!
  Maar zoals bij de meeste dingen, zijn er ook enkele minpunten naar mijn mening. Het gebruik van plug-ins die vaak te duur zijn voor beginnende producers, waardoor het best moeilijk werd om de projecten te openen, is één van deze minpunten. Ook een minpunt, maar dat wist ik voor ik de cursus begon al, is het muziekgenre. Voor mij zou er ook een cursus mogen zijn met Jump Up muziek, of Psytrance.
  Moest ik een score op 10 geven, dan zou ik voor 8,5 gaan!!!

 15. johanvanhameren (geverifieerde eigenaar)

  Hele goede training. Ewout kon alles helder en overzichtelijk uitleggen in begrijpelijke taal. Het is wel handig als je al enige kennis hebt van FL Studio, en dat je op zijn minst weet wat de verschillende vensters doen zoals stepsequencer, piano roll, playlist, etc. Het klopt inderdaad dat hij plugins gebruikte die niet standaard bij het programma zitten en erg duur zijn: soft synths zoals Sylenth 1, Spire, Serum en Fabfilter compressors/effecten, maar de technieken die hij gebruikte en de verschillende knoppen kun je vaak ook gewoon in native FL plugins vinden. Zo gebruikte ik GMS in plaats van Serum en Spire, en Fruity 3 band compressor in plaats van de Fabfilter variant. Natuurlijk zijn er ook reverbs en delays die standaard bij FL Studio zitten en die ook gewoon gebruikt kunnen worden met de kennis die je opdoet in deze training. Ook fijn om te zien hoe hij een track vanaf nul begon en het creatieve proces uitlegde, om een beetje in de muzikale mood te komen en inspiratie te vinden. Pink noise mixing was heel verrassend en daar had ik nog nooit van gehoord. Werkt wel heel goed als je begint te mixen.

  Ewout legde alle stappen in het muziekproductie proces kort uit, en dit is tot nu toe de meest complete cursus die ik gezien heb. Ik heb bijvoorbeeld ook de Deadmau5 Masterclass gezien (voor wie die kent), maar de Everlearn training was voor mij veel duidelijker en waardevoller (en een stuk goedkoper, haha). Ik heb veel geleerd van deze training en veel plezier gehad met het uitproberen van de technieken in FL Studio. Ik beveel deze training zeker aan aan iedereen met een passie voor elektronische muziek en interesse in hoe het precies werkt. Ik ga snel beginnen aan mijn eigen plaat. Super bedankt!

  • everlearn (geverifieerde eigenaar)

   Beste Johan,

   Hartelijk dank voor je mooie review.

   Het klopt inderdaad dat je wat voorkennis van FL Studio nodig hebt voor deze training. Dit wordt ook vermeld in onze informatie. Het is namelijk een Masterclass waarbij Ewout zijn workflow laat zien voor het produceren van een track. Daarbij laat hij inderdaad ook technieken zien in plugins van derden. Maar zoals je al terecht aangeeft, zijn deze technieken ook prima uit te voeren in plugins van FL Studio zelf.

   Het is een beetje als auto leren rijden. Dit doet men hoogstwaarschijnlijk niet in een Ferrari en toch is het gas geven, remmen en schakelen hetzelfde. 🙂

   Vriendelijke groet,
   everlearn

 16. Jason (geverifieerde eigenaar)

  een zeer leerzame cursus,ik het Jammer dat dit niet is weggelegd voor echte beginners zoals ik.

  pluspunten
  + waardevolle tips!!!
  + goede en rustige uitleg
  + Ewout Colijn is een vriendelijke en geduldige trainer
  + overzichtelijke hoofdstukken.
  + fijn Dat Ewout Colijn ook uitlegt hoe en waarom en voorbeelden laat zien hoe hij te werk gaat.
  + een wel gemeende ge motiverende Pep talk op het einde van het laatste filmpje thanks Ewout Colijn!!!
  minpunten
  – al een voor kennis vereist zodat je daad werkelijk (zelf beseft wat je aan het doen bent). en hoe de meeste dingen in fl studio werken.
  – er worden plugins gebruikt die niet in fl studio zelf zitten.
  – de les projecten die je mee geleverd worden, laden niet goed als je niet dezelfde plugins hebt. ik kreeg errors bij het openen van de projecten omdat ik niet dezelfde plugins had als Ewout Colijn.

  • everlearn (geverifieerde eigenaar)

   Beste Jason,

   Hartelijk dank voor je mooie review.

   Er is inderdaad al enige basiskennis nodig voor het volgen van deze cursus. Het is namelijk een Masterclass waarin Ewout laat zien hoe hij zijn professionele producties aanpakt. Hierbij maakt hij inderdaad ook gebruik van plugins die niet standaard in FL Studio zitten. De tips die Ewout echter geeft op het gebied van compressie, toonregeling (EQ) en andere effecten zijn ook zeer toepasbaar in andere plugins.

   Veel plezier en succes met alles dat je hebt geleerd.

   Vriendelijke groet,
   everlearn

 17. Cesar (geverifieerde eigenaar)

  Goede training. Beter dan ik verwacht had. Duidelijk uitleg en interessante tips. Helaas niet mijn muziek genre maar dat wist ik. Wacht nu op de cursus Hardstyle/Hardcore met FL. Een pluim!

 18. Joey (geverifieerde eigenaar)

  Al met al ben ik zeer tevreden over de cursus. Toch heb ik hieronder de plus- en minpunten even onder elkaar gezet:

  + Ewout Colijn legt de basis van het produceren goed uit.
  + Door een project van begin tot eind samen uit te werken is het goed te volgen.
  + Korte hoofdstukken die elk een andere fase uitleggen.

  – Er wordt gebruik gemaakt van dure plug-ins zoals Serum, Spire, Sylenth1 en Fabfilter die de meeste beginnende producers zich waarschijnlijk niet kunnen veroorloven.

  • everlearn (geverifieerde eigenaar)

   Beste Joey,

   Dankjewel voor je lovende woorden.

   De keuze voor het gebruik van derde partij plugins in deze training is een bewuste geweest. De insteek van de training is namelijk meer een masterclass. Ewout laat zien hoe hij als professionele producer zijn muziek maakt. De soft-synths, effecten en compressors die hij hierbij gebruikt, behoren op dit moment bij de meest populaire en veelgebruikte plugins voor de productie van hedendaagse dance. Ze worden dan ook door veel andere grote producers gebruikt omdat ze een bepaalde sound geven. Veel van de door Ewout getoonde technieken kunnen echter ook in andere plugins worden toegepast.

   Hartelijke groet,
   everlearn

 19. Hennie (geverifieerde eigenaar)

  Goede en duidelijke uitleg. Mijn eerste track staat al op Soundcloud!

 20. officialmarron (geverifieerde eigenaar)

  Veel opgestoken! Erg duidelijk! Dank je wel hiervoor!

 21. Nebojsa (geverifieerde eigenaar)

  Top Curus goede duidelijke uitleg ik loop alleen tegen het probleem op dat ik geen muziek theorie ken dus het maken van akkoorden word ten op zicht moeilijk
  voor mij ik heb altijd al passie voor muziek gehad en de droom om DJ/Producer te worden

 22. r.schmitz5 (geverifieerde eigenaar)

  Hallo,

  Ik heb de online cursus gekocht voor Fl-studio_danceproductie. Op zich een goede uitleg duidelijke voorbeelden.
  Wat ik jammer vind, is dat er voorbeelden besproken worden waar veelal gebruik wordt gemaakt van niet standaard Fl-Studio plugins. Er wordt gewerkt met veel plugins van buiten het Fl-Studio pakket. Ik begrijp dat de trainer een voorkeur heeft voor die plug ins. Maar omdat het een cursus over Fl-Studio betreft zou het mijn voorkeur hebben om ook aan te geven hoe je de plug ins van Fl-Studio gebruikt in de betreffende voorbeelden.

  • Pieter van Groenewoud (geverifieerde eigenaar)

   Bedankt voor je review. Het klopt dat de FL Studio training geen basistraining is. Ervaring met FL Studio is vereist. Dat is ook de reden waarom de trainer Ewout andere professionele plugins laat zien waarmee hij zijn nummers produceert. We zullen dit duidelijker communiceren. Bedankt voor je feedback.

 23. Marcel Diks (geverifieerde eigenaar)

  Een hele prettige, goed uitgelegde training. Enige ervaring met FL studio of een andere DAW is wel een pré. Hierdoor ken je de basis en snap je eigenlijk gelijk wat er in de training bedoeld wordt. Na 2 jaar zelf geploeterd te hebben met FL Studio is deze cursus voor mij het ontbrekende puzzelstukje. Je leert om heel gestructureerd een track op te bouwen, af te mixen en te masteren. Daarnaast vind ik het hoofdstuk over sounddesign heel prettig. Op die manier kan je op een relatief makkelijke manier zelf je geluiden (samples) creëren en ben je niet persé afhankelijk van het sample aanbod vanuit de markt.
  Verder wordt uitgelegd welke plugins je nodig hebt om je track volgens de industriestandaard te laten klinken.

  Al met al een hele goede cursus en zeker als het gaat om de prijs/kwaliteit verhouding. Gezien ik nog geen middelen heb om een dure cursus van €2.000,- te volgen vond ik dit een heel goed alternatief voor slechts €49,-. Daarmee kom ik zelf weer een stap dichter bij mijn doel zonder veel geld uit te geven.

  Daarom geef ik de cursus 5 sterren.

 24. thefox1617 (geverifieerde eigenaar)

  @ Ewout Colijn super gedaan!!! hopelijk blijft het er nu is in want kan spijtig genoeg heel slecht onthouden daar medicatie

 25. arie de jager (geverifieerde eigenaar)

  heb training als goed ervaren ,moet wel zeggen dat wel beetje goed moet weten hoe fl studio werkt .heb fl studio 3 maanden tekort denk je nu!
  dat val mee als je gewend ben met dit soort sofware te werken
  ik raad iedereen aan toch deze training te volgen is gewoon TOP

 26. k.aksay (geverifieerde eigenaar)

  Beste Everlearn,

  Ik vind de trainer heel bekwaam en hij legt het ook netjes uit. Helaas is dit niet het product wat ik dacht te hebben gekocht. In de beschrijving stond dat het geschikt is voor een beginner.

  Door het niet gebruiken van native plugins voldoet het naar mijn mening hier al niet meer aan. Je kunt de training alleen aanschouwen en niet meedoen (Je kunt dezelfde handelingen uiteraard uitvoeren in native plugins, maar op beginnersniveau is dit al een puzzel an sich). Als ik dit van tevoren wist had ik het niet aangeschaft.

 27. Hans Huibers (geverifieerde eigenaar)

  Een paar weekjes geleden FL studio aangeschaft en op mijn macbook pro gezet. Nog niet veel tijd gehad om mij in dit programma te verdiepen. Omdat ik al eerder een cursus had aangeschaft kwam deze cursus in mijn mailboot voorbij voor een aanbiedingsprijs. Zal je net zien, wil je het aanschaffen rabo telebankieren op zijn gat.Dag later, wel weer bereikbaar maar de aanbiedingsprijs verlopen. Na contact te hebben gehad en de situatie te hebben uitgelegd een kortingscode van Everlearn ontvangen om de cursus alsnog voor de aanbiedingsprijs te kunnen aanschaffen. Super natuurlijk. Een aantal afleveringen wel al door gekeken, zelf nog niet bezig geweest aan de hand van de voorbeeld files. Eens even rustig voor gaan zitten, mogelijkheden te over heb ik inmiddels begrepen en gezien. Duidelijke (Nederlandse) taal en begrijpelijk uitgelegd. Heb wel anders gezien op YouTube, meestal van die wizzkids waarbij alles vanzelf blijkt te gaan.

 28. roelsim (geverifieerde eigenaar)

  Beste everlearn,

  Ik ben het helemaal eens met r.schmitz5. Ook ik heb de online cursus gekocht voor Fl-studio_danceproductie. Er schort niks aan de uitleg, echter vanwege de niet standaard FL-studio plug ins is het onmogelijk om de twee projecten waarmee geoefend moet worden te gebruiken. Ook ik begrijp dat de trainer een voorkeur heeft voor andere plug ins.
  Eerste algemene gedeelte was helder en duidelijk. Als ik van tevoren had geweten dat er niet alleen met de FL-studio plug ins zou worden gewerkt, had ik wellicht niet voor deze cursus gekozen.
  Misschien kan er een cursus komen waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van FL-studio plug ins (voor beginners?) en een tweede cursus (voor gevorderden?) waarbij ook gebruik gemaakt wordt van andere plug ins?

 29. mkeeris (geverifieerde eigenaar)

  nette en duidelijke uitleg, ook fijn dat alles in korte stukjes zit en niet video’s van een uur, ook heb ik er weer wat nieuwe tips van opgestoken die ook in andere daw’s te gebruiken zijn , dit is de 2de cursus voor mij van everlearn ook die van logic vond heb ik veel dingen in ontdekt die ik nog niet wist van logic. en de uitleg in het Nederlands vindt ik ook prettig, dan weet je dat je zeker niks verkeerd begrijpt of mist.

Andere interessante trainingen en cursussen

Mis geen enkele update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, trainingupdates, blogartikelen en voordeelacties.