fbpx
hét platform voor online multimediatrainingen

Muziekproductie met Ableton Push 2

Muziekproductie met Ableton Push 2

online cursus met Menno Keij
 
[ninja-popup ID=15483]
Bekijk
de trailer
Bekijk een
gratis hoofdstuk

Beoordeeld met 10 uit 10
niveau:
halfgevorderd
Koop deze cursus
Afbeelding van everlearn training
Selecteer de waarde van de giftcard
(7 klant reviews)

49,-

Inclusief btw
out of 5
Beoordeeld met 10 uit 10

Bij everlearn betaal je veilig met

Met deze Ableton Push 2 cursus krijg je meer controle over Ableton Live

Start direct met deze online Ableton Push 2 cursus. Leer razendsnel beats programmeren, mixen en automation met met de Push 2 voor Ableton Live.

In deze 4,5 uur durende online Ableton Push 2 cursus krijg je les van Ableton Certified Trainer Menno Keij. Ten eerste leer je over de unieke interactie tussen Ableton Live en de Push 2. Je leert hoe je tracks en clips aanmaakt, verplaatst en arrangeert. Daarna laat Menno je zien hoe je razendsnel beats programmeert en sounds bewerkt. Hierbij werk je volledig vanaf de Push 2.

Daarnaast krijg je in deze Ableton Push 2 cursus les in hoe je live moet mixen in de Arrangement en Session View. Kortom met deze online Ableton Push 2 cursus leer je uitgebreid Ableton Live te controleren met de Push 2. De cursus bestaat uit hoge kwaliteit trainingvideo’s. Deze bekijk je zo vaak als je maar wilt, waar en wanneer het jou uit komt. Start direct met deze Ableton Push 2 cursus en zet je muzikale ideeën razendsnel om in studioproducties en live performances.


Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor iedereen die de training Muziekproductie met Ableton Live heeft gevolgd of op andere wijze ruime ervaring heeft opgedaan met Ableton Live. Daarnaast ben je in het bezit van een Ableton Push 2.

Ableton Live is beschikbaar in drie versies: Intro, Standard en Suite. Deze cursus is geschikt voor elke versie. Op het laatste hoofdstuk na is de cursus zelfs volledig te volgen in Ableton Live Intro. Waar wacht je nog op? Start direct! Binnen no-time produceer je sneller dan ooit je tracks en sta je met zelfvertrouwen op het podium.


Wat leer je over Ableton Push 2?

– Het interface van de Push 2
– De interactie tussen Push 2 en Live
– Navigeren door je Project
– Het tempo, de metronoom en swing instellen
– Tracks laden en aanmaken op de Push
– Vervangen, verwijderen en verplaatsen van tracks en clips
– Inrichten en navigeren van Drum Racks
– Werken met de 3 drum modes
– Ritmes opnemen met Session Record
– Drums programmeren met de step sequencer
– Ritmes aanpassen binnen Clip mode
– Drums aanpassen in Device mode
– Melodieën inspelen met de toonladderfuncties
– Melodieën bouwen met de Melodic sequencer
– Slicen van sounds met Simpler op de Push 2
– Het programmeren van instrumenten
– Beats programmeren met de Push 2
– Input en output routing
– Audio Clips opnemen
– Effecten programmeren vanaf de Push 2
– Live je mix opnemen
– Automation opnemen
– En nog veel meer

★★★★★
dit is ook weer een kei van een TOPCURSUS nogmaals mijn grote dank hiervoor.

Wat krijg je?

Bij aankoop van deze training krijg je op jouw Mijn trainingen pagina onbeperkte toegang tot het volgende lesmateriaal:

 • 4,5 uur aan onine videolessen
 • Oefenprojecten voor alle hoofdstukken
 • Alle geluiden gebruikt in de training


Menno Keij Ableton Live trainer bij everlearn
Trainer: Menno Keij
Sinds 1999 produceert Menno Keij electronische muziek en al ruim 12 jaar gebruikt hij hiervoor Ableton Live. Onder zijn eigen naam heeft hij in Duitse en Nederlandse clubs opgetreden.
 
In 2006 behaalde hij een Master titel (cum laude) in Wetenschapscommunicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een training bij Ableton in Berlijn is Menno in 2009 Ableton Certified Trainer geworden.

Met zijn bedrijf Edutones geeft hij promotionele trainingen voor Ableton op festivals zoals ADE en Dance Fair, maar ook op conservatoria en in muziekwinkels. Daarnaast geeft hij workshops voor de Buma Music Academy en deelt hij zijn enthousiasme voor Ableton Live met duizenden leerlingen op basis- en middelbare scholen.
Ableton Certified Trainer for Ableton Live at everlearn

Video’s in deze training

Deze training is gebaseerd op Ableton Live versie 10.1

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben mogen een review schrijven.

7 beoordelingen voor Muziekproductie met Ableton Push 2

 1. Rijk Binnekamp (geverifieerde eigenaar)

  Prima cursus met heldere uitleg. Er is natuurlijk veel materiaal op YouTube te vinden, maar de Nederlandse uitleg van Menno is heel duidelijk. Ook het kunnen meekijken van de bediening van de Push2 helpt daarbij. Veel geleerd in korte tijd.

 2. Peter de wilder (geverifieerde eigenaar)

  Prima opbouwend uitgelegd. Zonder deze cursus was het veel langzamer gegaan. Dank.

 3. Wilfred (geverifieerde eigenaar)

  Over de Live 9 training al zeer tevreden en nu begonnen aan de Push 2 training, ook hier weer duidelijk, bindig en zodoende fijn om te volgen !

 4. raimond de Vries (geverifieerde eigenaar)

  Ik volg de cursus Live 10 en de Push 2. Beide zijn zeer leerzaam en duidelijk. Bedankt voor de goede uitleg.
  Ik zal verschillende delen nog wel een keertje opnieuw gaan bekijken omdat ik bepaalde dingen graag wil gaan gebruiken bij het maken van muziek.Wanneer je iets met Ableton en/of de push2 wil gaan den kan je zelf op onderzoek uit maar dan duurt het vrij lang voordat je alle functionaliteiten er uit haalt. De cursus is een aanrader. Ik ben momenteel bezig met het maken van een set/mashup om te gaan draaien op een feest. Over de opbouw hiervan kan ik niet zo veel vinden dus wellicht volgt er nog een cursus 😉 Groeten Raimond

 5. Hans (geverifieerde eigenaar)

  Ooit begonnen met de aanschaf van Ableton Live om zelf muziek te kunnen maken, kwam ik er al snel achter dat de software heeeeel erg uitgebreid is. Wat een verademing was het dan ook om te besluiten om de Ableton Push 2 in huis te halen. Vele YouTube filmpjes later lukte het al aardig om met de Push te kunnen werken.
  Maar dit apparaat heeft nog veel meer te bieden en met deze Everlearn cursus wordt precies dat uitgelegd wat er bij mij nog ontbrak…de details en de handige workflows om op een vlotte manier muziek te kunnen maken en te bewerken. Menno legt alles op een rustige en duidelijke manier uit, zonder daarbij gebruik te maken van teveel technische Engelse taal, waardoor het voor iedereen een laagdrempelige manier is om te leren werken met de Push. Elke handeling is goed te begrijpen en tijdens de video-lessen kan je het zelf gelijk toepassen aan de hand van de projecten die gedownload kunnen worden.
  Voor mij is deze cursus een perfecte aanvulling geweest op datgene wat ik mezelf al had aangeleerd over het werken met de Push. Het zijn soms nu juist die details die ervoor zorgen dat je les na les blijft volgen om steeds meer achter de mogelijkheden van de Push te komen…en een heldere uitleg verbeeld dit op een perfecte manier!
  Enthousiast over deze cursus, zit ik over na te denken om ook nog de Ableton LIve 10.1 cursus te gaan volgen, want ook dit heeft zoveel te bieden waar je wat mij betreft alleen op een interactieve manier goed achter kan komen. Geen dikke boeken doorworstelen of saaie naslagwerken openslaan…alleen maar rustig de video-lessen volgen en heel veel praktische informatie opslaan…1 woord, SUPER !!

 6. Lieuwe (geverifieerde eigenaar)

  Allereerst Menno hartelijk dank voor het maken van deze sublieme cursus over de Ableton Push 2 en hoe deze te gebruiken met Ableton Live. Net als de cursus van Menno over de ins and outs van Ableton Live 10 die ik ook heb gevold is deze cursus een absolute must voor iedereen de Ableton Live gebruikt met de Push 2. OP een rustige, duidelijke manier aan de hand van de bijgeleverde cursusprojecten legt Menno uit hoe je dit met de Push doet zonder op de computer te kijken. Menno ik weet dat je er ondertussen wel moe van wordt om dit weer te moeten lezen maar dit is ook weer een kei van een TOPCURSUS nogmaals mijn grote dank hiervoor (ook namens mijn Push 2).

 7. Francois (geverifieerde eigenaar)

  Menno bedankt je bent een Kei, Push begint zich te verklaren dank zij de duidelijke uitleg in het Nederlands. Voor een 65 jarige leek begint een nieuw avontuur en geniet ik van elke stap die ik bij leer. Voor mij is dit een fantastische hobby,
  Dank everlearn en Menno en voor het bedrag moet je het niet laten.

Andere interessante trainingen en cursussen

Mis geen enkele update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, trainingupdates, blogartikelen en voordeelacties.