fbpx
hét platform voor online multimediatrainingen

Muziekproductie met Garageband

Muziekproductie met Garageband

online cursus met Pieter van Groenewoud
Afbeelding van everlearn training
Selecteer de waarde van de giftcard
(38 klant reviews)
out of 5
Beoordeeld met 9.7 uit 10

Bij everlearn betaal je veilig met

Inspireer jezelf en anderen, leer vandaag nog werken met Garageband

Heb jij muzikale ideeën en wil je deze omzetten in een professionele productie? Dan is Garageband het perfecte programma om dit te verwezenlijken. Maar dan komt de volgende stap, je wilt natuurlijk alle mogelijkheden van Garageband leren! everlearn gelooft zowel in de muzikale mogelijkheden van Garageband als het gemak van online leren via ons portaal. Om jou hiervan ook te overtuigen volg je deze cursus nu volledig gratis en zonder gekke addertjes onder het gras.
Je leert stap voor stap in meer dan 2 uur aan Nederlandse videolessen alle mogelijkheden van Garageband kennen. Leer onder andere audio en midi opnemen. Het bewerken van opnames en hoe je het geluid aanpast met behulp van effect-plugins. Ook ga je aan de slag met virtuele instrumenten en leer je hoe je uiteindelijk een perfect klinkende mix maakt. Doe actief mee met het bijgeleverde oefenmateriaal. Welke muziekstijl je ook maakt, met deze cursus krijg je Garageband in de vingers en geef je jouw creativiteit alle vrijheid om jouw muziek te verwezenlijken.


Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die met Garageband snel en handig muziek wil kunnen produceren.


Wat leer je?

– Introductie van de software
– Werken met loops
– Audio opnemen
– Werken met software-instrumenten
– De virtuele drummer
– Midi bewerken
– Toonhoogte en timing aanpassen (Flex pitch)
– Arrangeren
– Automatiseren
– Mixen
– Je muziek exporteren
– Toetsenbordcombinaties


Wat krijg je?

Je ontvangt bij deze cursus onbeperkte toegang tot het volgende lesmateriaal:

 • 2,5 uur aan videolessen
 • Garageband oefenproject


Pieter van Groenewoud - Logic Pro X trainer bij everlearn
Trainer: Pieter van Groenewoud
Pieter is Apple gebruiker van het eerste uur en gebruikt de mac voor het maken van muziek. Hij is Apple certified Logic trainer en schreef daarnaast vele bestsellers over MacOS, iPad, iCloud, iPhone etc. Als trainer heeft hij jarenlange ervaring.
Apple certified trainer Logic Pro X

Video’s in deze cursus

Deze cursus is gebaseerd op Garageband v10.3.2

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben mogen een review schrijven.

38 beoordelingen voor Muziekproductie met Garageband

 1. Tom de Groot (geverifieerde eigenaar)

  Super heldere en duidelijke uitleg. Dank je wel

 2. Jaap Knoppert (geverifieerde eigenaar)

  Perfecte training als je helemaal aan t begin staat van Garageband! Ik zou wel vervolgtrainingen willen volgen van Garageband zelf ipv over te moeten naar een ander programma. Maar los daarvan deze training was top! Bedankt daarvoor!

 3. Gerard Van vliet (geverifieerde eigenaar)

  Ik ben al 5 jaar intensief bezig met GarageBand en heb veel zelf ontdekt , echter
  na de cursus zijn me veel meer instellingen duidelijk geworden.
  Ik ga me dan ook toeleggen op de volgende cursus Logic Pro.
  Geweldige uitleg , ook voor een 70 jarige.

 4. Jan Tazelaar (geverifieerde eigenaar)

  Ik vond het een verademing. Heb in afgelopen jaren vaak geprobeerd iets te ondernemen, maar geen enkele gebruiksaanwijzing/manual voldeed. Met deze cursus ben ik een heel eind op weg gekomen, hoewel ik nog niet alles onder de knie heb. Dus ik ga er mee door, desnoods nog een keer van voren af aan.
  Voor mij is het belangrijkste iets et elektrische gitaren te doen en helaas vond ik dat iets te onderbelicht. Zou er hiervoor een extra module beschikbaar zijn, dan houd ik me aanbevolen. Voor de rest wens ik jullie veel succes en ik blijf jullie volgen.
  Jan (76 jaar; oud gitarist)

 5. Marius (geverifieerde eigenaar)

  Ik ben 75 jaar. Was al wat langer aan het experimenteren met garageband. Sommige dingen lukte wel, maar een aantal opties waren onduidelijk. Met de cursus worden dingen begrijpelijk gemaakt en worden de mogelijkheden nog groter. Ik heb nog niet alle items doorgewerkt. Soms heb ik wat minder tijd.

 6. Laura (geverifieerde eigenaar)

  IK BEN 71 JAAR EN Dacht ik zal voor deze cursus wel te oud zijn.Maar wat blijkt deze cursus wordt zo goed uitgelegd dat hij voor jong en oud zeer goed is te volgen. zeker een aanrader.
  wat zo fijn is dat elk hoofdstuk niet zo lang is.Elke keer kan je heel snel terug waar je was gebleven.
  in een woord een geweldige cursus.

 7. a.hoppener1 (geverifieerde eigenaar)

  Wat ben ik blij dat ik deze cursus heb gevolgd. Ik start vandaag opnieuw met de onderdelen die ik niet meteen na één keer kan onthouden.
  Ik heb meerdere cursussen aangeschaft om te volgen zoals FCP en Logic Pro. De uitleg die je als cursist wordt geboden is professioneel en prettig. De trainers weten waar ze over praten en bieden uitstekende informatie. Dit is andere koek als die you-tube filmpjes met al die snelle mensen. In je eigen taal en intelligent voorbereid en logisch opgebouwd. En m’n gitaren gebruiken en op m’n keyboard spelen en zelf liedjes maken gaat me redelijk af. Ik heb één grote wens….dat jullie als bedrijf in de lucht blijven en doorgaan met het maken van materiaal. Complimenten en dank aan jullie!

 8. Fred Roethof (geverifieerde eigenaar)

  Zeer goede training. Heldere uitleg en daardoor direct toe te passen!

 9. Laura (geverifieerde eigenaar)

  Een geweldige training. Heel duidelijk uitgelegd. video.s niet te lang. zelfs als je wat ouder bent. ik ben zelf 71 en was bang de cursus niet goed te begrijpen, maar dit is mij alles meegevallen.
  ook de downloads van het les materiaal zijn handig om het nog eens terug te kijken.
  Alle onderwerpen zijn heel goed te doen en je kan ze ook nog eens herhalen. Ik raad iedereen aan deze cursus te volgen.Ik heb zeker heel veel dingen bijgeleerd.

 10. Nel van der Maden (geverifieerde eigenaar)

  Ik werkte al met garageband, heb weer nieuwe dingen bijgeleerd met de cursus. Duidelijke uitleg. Zie ik het goed dat allerlei aanpassingen zoals tempo veranderen en toonhoogte, alleen maar werken met de midi instrumenten? Ik werk met live opgenomen muziek, ga binnenkort een kooropname realiseren met FCP. Ik hoopte wat finetuning in de muziek te kunnen doen met garageband, maar dat lukt me niet. Doe ik iets fout of is het programma daar dan te beperkt voor? Met welk programma zou je dat soort dingen wel kunnen doen? Of moet je toch in 1 keer goed zingen??

 11. hcgthissen (geverifieerde eigenaar)

  Al eerder heb ik de cursus Logic proX gekocht en doorgewerkt. Dankzij de heldere uitleg ben ik een stuk slimmer geworden. Ik kan het iedereen aanraden. Omdat ik docent muziek ben op een VMBO school en alle leerlingen een iPad gebruiken waarop GarageBand staat, ga ik die cursus ook doen omdat ik alle ins en out wil leren kennen. Ook fijn dat ik vragen kan stellen. Je gelooft het niet: ik krijg de cursus gratis. Mooi om in de voorjaarsvakantie doorheen te werken.

 12. Peter (geverifieerde eigenaar)

  Ik ben zowel (amateur) muzikant als (amateur) videograaf. Met Garageband er bij kan ik dus nog meer. Ook hiervoor weer dank (naast de andere 9 cursussen waarvoor ik me eerder inschreef). Peter

 13. erik.steevens (geverifieerde eigenaar)

  Ik gebruik GarageBand al verschijdene jaren maar toen ik deze gratis training volledig achter de kiezen had werd ik er alleen maar blijer van. De heer Pieter Van Groenewoud legt op een duidelijke en aangename manier verschillende topcis uit die nieuw waren voor mij. Hierdoor kan ik weer met frisse moed en heel wat zelfzekerder opnieuw wat projecten in elkaar puzzelen, waarvoor dank!

 14. jo van kerckhoven (geverifieerde eigenaar)

  De Corona periode is een ideale gelegenheid om bij te studeren ^Garageband staat op elke iMac en nu ik deze training heb gevolgd ben ik enthousiast om hier mee te oefenen en nog meer te weten te komen over dit programma- Daar ik korte tijd geleden ineens meer dan 10 cursussen tegelijk aankocht zit ik nu wel wat boven mijn budget maar ik kijk toch al uit naar een programma als bvb. animeren met adobe animate en iCloud in de praktijk.

 15. Roel Hofman (geverifieerde eigenaar)

  Ben enkele weken geleden begonnen met zelfstudie Keyboard spelen. Heb al jaren een iMac (met Garageband!) en daarom deze gratis mogelijkheid aangegrepen om Garageband te verkennen. Naar mijn mening een zeer leerzame cursus die je goed met de mogelijkheden van Garageband laat kennismaken, bovendien op zeer bekwame/duidelijke/prettige wijze uitgelegd door Pieter van Groenewoud. Ik verwacht zeker dat ik, nadat ik mijn keyboard beter ken en het spelen zelf beter kan, mooie muziek kan samenstellen en zo mijn pas begonnen hobby met nog meer enthousiasme kan beleven.

 16. Ed Pach (geverifieerde eigenaar)

  Super duidelijke stap voor stap training.
  Een absolute aanrader.
  Wel een kleine waarschuwing:
  Ik raakte zo enthousiast dat ik niets anders meer wilde dan doorgaan, meer leren en muziek maken.
  Na slechts een paar opnamen met GarageBand sta ik nu te popelen om door te gaan met Logic Pro.
  Kom maar op met de volgende cursus!

 17. martien (geverifieerde eigenaar)

  Het is een duidelijke uitleg hoe het gaat met het maken van goede muziek,heel leerzaam , maar mijn oren zijn niet meer optimaal,daarom kan ik het niet optimaal gebruiken.
  Bedankt voor de les.
  Groet Martien Spiegels

 18. Peter Hübner (geverifieerde eigenaar)

  duidelijk

 19. Arie (geverifieerde eigenaar)

  Duidelijk en helder, alles stap voor stap zoals het hoort , didactisch goed onderbouwd. TOP

 20. Dominique Kavelaars (geverifieerde eigenaar)

  Zeer leerrijke cursus. Werk al een tijdje met Mac en Garageband was me niet onbekend, maar ik heb toch veel nieuwe dingen bijgeleerd tijdens deze cursus. Uitstekend , duidelijk uitgelegd. Deze cursus was voor mij zeker een meerwaarde in het gebruik van garageband.

 21. Andre (geverifieerde eigenaar)

  Pieter is duidelijk in het uitleggen van de mogelijkheden van Garageband. Met veel plezier heb ik het weer op gepakt. Inhoudelijk helemaal top. Video technisch gezien zou ik gebruik maken van meerdere camera’s en op het moment dat Pieter wat uitlegd zou ik wat meer inzoomen op zijn gezicht. Maakt het beeld wat afwisselender. Dank jullie wel voor deze gratis cursus. Groet Andre

 22. Frans Dirven (geverifieerde eigenaar)

  Ben pas halverwege maar daarin al meer opgestoken dan van al dat ge-youtube.
  Met afstand het beste startpunt voor Garageband.
  In het Nederlands en nog gratis ook. Vraag niet hoe het kan maar geniet er van.
  Groet, Frans Dirven

 23. Anjo Schuite (geverifieerde eigenaar)

  Uitstekende cursus. Ik heb veel aan cabaret(teksten) gedaan, maar dan komt de muziek van een ander. Ik zou het nog effectiever vinden als de cursus opgebouwd zou zijn op het maken van een nieuwe melodie / song. Begin je met drum of tekst/ zang? bij tekst hoort een ritme; hoe maak je die dan etc. Het voordeel is dat als je zoiets opbouwt je als resultaat ook een song hebt. Tipje of niet?

  • everlearn (geverifieerde eigenaar)

   Dankjewel voor je mooie review Anjo!

   We nemen je tips ter harte.

   Vriendelijke groet,
   everlearn

 24. Job Wissink (geverifieerde eigenaar)

  Al meerdere keren met Garageband “gespeeld” en dacht dat ik het wel begreep maar deze korte heldere uitleg heeft echt m’n ogen geopend. Nu door naar Logic Pro.

 25. Leo Moerer (geverifieerde eigenaar)

  Ik bezit al jaren een MAC en gebruikte tot nu toe Garageband nog niet terwijl ik mijn leven lang als zanger in verschillende bands muziek maak. Deze cursus heeft mijn horizon in creativiteit aanmerkelijk verbreed en dat zelfs gratis! Hulde aan Everlearn voor het beschikbaar stellen van deze zeer duidelijke cursus.

 26. Anja Verbeek (geverifieerde eigenaar)

  Heel duidelijk en gemakkelijk uitgelegd, ben meteen aan de slag kunnen gaan. TOP

 27. Paul van Ingen (geverifieerde eigenaar)

  Deze goede training van Everlearn was zelfs gratis, maar kwalitatief net als hun andere trainingen van hoog niveau!
  Ondanks dat ik al veel met Garageband heb gewerkt, heb ik weer veel nieuws geleerd. Vooral het ‘Automatiseren’ was nieuw voor mij. Deze Nederlandstalige trainingen zijn een aanwinst voor een creatieve doelgroep die zich met foto, video en muziek bezig houdt.

 28. Raf De Smet (geverifieerde eigenaar)

  Youtube demo’s te over,maar deze cursus van scratch to song maakt alles toch net iets duidelijker. Inhoudelijk to the point en logisch opgebouwd. Ongetwijfeld een aanrader!

 29. Emily Koppenrade (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb met plezier deze cursus gedownload en ben er aan begonnen, de helft heb ik nu gedaan en ik vind dat de uitleg zeer duidelijk is.
  Tot nu toe ben ik heel tevreden, net zoals over mijn andere cursussen van Everlearn.

 30. Abi Hamedanian (geverifieerde eigenaar)

  Duidelijke instructie, perfecte constructie. Ik had nooit gedacht dat ik binnen twee uurtjes in een best ingewikkeld programma op weg geholpen kan worden. Dankjewel Pieter.

 31. wd.verdick (geverifieerde eigenaar)

  Duidelijke trainingsuitleg, ben hier zeer tevreden over en ook nog gratis.
  Zeker een aanrader.

 32. Rijk Binnekamp (geverifieerde eigenaar)

  De cursus heeft mij lekker op weg geholpen. Duidelijke uitleg die je echt helpt. Natuurlijk kun je proberen alles zelf uit te vogelen, of op youtube filmpjes te zoeken met uitleg. Maar deze cursus is helder, in het Nederlands en bovendien nog gratis ook. En wat ik ook top vindt is dat je e.e.a. nog eens terug kunt kijken wanneer je iets vergeten bent of zo. Top!!

 33. Koop Lammertsma (geverifieerde eigenaar)

  Fantastisch. En ook nog gratis. Ik heb al meerdere trainingen gevolgd. Allemaal schitterende en leerzame trainingen.

 34. Carel Bullens (geverifieerde eigenaar)

  Ik ben nog maar halverwege de (voor mij gratis) training maar ik ben al helemaal enthousiast; niet alleen over het programma maar vooral ook de goede en rustige wijze waarop allen mogelijkheden worden getoond en toegelicht. Heel prettig om op deze wijze te volgen…

 35. Marry van Berkel (geverifieerde eigenaar)

  Hoewel ik al meer dan 20 jaar werk met Logix Pro (en veel van zijn voorgangers), heb ik met plezier de training Garageband gevolgd.
  Ik ben een muzikant die liederen maakt en nooit zelf aan de productiekant zit,
  maar de heldere uitleg van basisprincipes (de toonregeling/EQ, wat doet compressie) én de leren van functies als Arrangement tracks aanmaken, zou ik zelf nooit gevonden hebben en zullen me helpen makkelijker bladmuziek en simpele demo’s te maken.
  Blij dat ik het gedaan heb !

 36. Rob Out (geverifieerde eigenaar)

  Erg goede en leerzame training, heb het geluk,dat ik deze training gratis mag volgen.

 37. john van leeuwen (geverifieerde eigenaar)

  Zoals altijd is alles heel duidelijk en makkelijk over te nemen, Helemaal top

 38. Yannick Dufraimont (geverifieerde eigenaar)

  Zeer duidelijke cursus, mooi overzicht van de mogelijkheden.
  Super!

Andere interessante trainingen en cursussen

Mis geen enkele update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, trainingupdates, blogartikelen en voordeelacties.