fbpx

Wi-Fi voor je gasten? Laat ze inchecken!

Heb jij een winkel, kantoor of andere plek waar veel klanten over de vloer komen? Dan kan het voorkomen dat klanten gebruik willen maken van je Wi-Fi netwerk. Het is zonde om meteen het wachtwoord vrij te geven of extremer je netwerk niet te voorzien van een wachtwoord. Om zoveel mogelijk klanten aan je te binden is het veel slimmer om ze eerst te laten inchecken op Facebook.
Er zijn een aantal bedrijven zoals SoWifi of Frifi die deze dienst aanbieden. Zij plaatsen een router en verzorgen het beheer zodat jouw klanten kunnen inchecken. Dat heeft natuurlijk voordelen zoals gemak.

In deze blog onthullen we dat je het ook makkelijk zelf kunt installeren. Er zijn namelijk een aantal routers op de markt die deze functionaliteit hebben ingebouwd. Je betaalt dan eenmalig de router en zit dus niet vast aan maandelijkse abonnementskosten. Zonder al teveel moeite kun je zo’n router zelf installeren. Facebook heeft een lijstje met compatibel routers gepubliceerd.

Schermafbeelding 2015-07-23 om 14.00.24

Likes of check in?

De technologie waarbij je eerst moet liken of inchecken op Facebook bestaat al langer. In het verleden moest je altijd eerst liken voordat je toegang kreeg tot een Wi-Fi netwerk. Helaas is dat verboden door Facebook. Het is simpelweg niet toegestaan om te ‘betalen’ voor een like. Daarom is er een slim alternatief bedacht. En dat is inchecken.

Welke router?

Na de lijst met routers bestudeerd te hebben zou je tot de conclusie kunnen komen dat deze functie alleen is weggelegd voor de duurdere routers. Merken als Aruba networks, Cisco en Miraki behoren namelijk tot het topsegment. Deze routers hebben een prijskaartje vanaf zo’n 600 euro. Iets waar de gemiddelde ondernemer niet direct op zit te wachten.

Toch zijn er een aantal mooie uitzondering in dit rijtje. Zo is er een D-link en netgear router. Beide zijn goedkoper maar navraag levert op dat deze in professionele situaties niet worden aanbevolen. De beste keuze zijn de routers die gebruik maken van cloud-trax. Een online systeem waarbij je op afstand via internet een router kunt installeren. Voordeel hiervan is dat een eventuele storing op afstand verholpen kan worden. Open-mesh accespoints maken gebruik van cloudtrax en zijn te koop vanaf zo’n €130 euro per accespoint. En dan wordt het opeens zeer betaalbaar. Geloof het of niet dit zijn de routers die ook hangen bij McDonalds, KFC H&M etc. Het is betaalbaar en werkt zeer goed.

Een open-mesh accesspoint. Simpel maar doeltreffend
Een open-mesh accesspoint. Simpel maar doeltreffend

Wil je meer leren?

Kijk dan ook eens naar deze interessante cursus.

Wil je meer leren?

Kijk dan ook eens naar deze interessante cursus.