hét platform voor online multimediatrainingen

Muziekproductie met Ableton Live 10

Muziekproductie met Ableton Live 10

online training met Menno Keij
 
Afbeelding van everlearn training

Geef deze training cadeau

79,-

Inclusief btw
out of 5
Beoordeeld met 9.5 uit 10

Bij everlearn betaal je veilig met

Leer muziek produceren en livesets maken met Ableton Live 10

Maak direct muziek met Ableton Live 10. Wereldwijd omarmen de grootste producers, dj’s en bands dit veelzijdige muziekprogramma om hun muzikale ideeën vorm te geven. Ableton Live 10 verandert je laptop in een instrument, productiestudio en tool om mee te jammen en op te treden.


In deze ruim 11 uur durende online cursus leer je van Ableton Certified Trainer Menno Keij, alles over het werken met Ableton Live, razendsnel beats en sounds produceren, je eigen liveset voor het podium ontwerpen, effecten toepassen en hoe je uiteindelijk een professioneel klinkende mix maakt. De hoge kwaliteit trainingvideo’s bekijk je zo vaak als je maar wilt, waar en wanneer het jou uit komt. Dus wacht niet langer en start direct met het leren van Ableton Live 10. Voordat je het weet produceer je vette tracks en ga je helemaal los op het podium.


Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor iedereen die op professioneel niveau muziek wil produceren met Ableton Live 10. Zowel in de studio als op het podium. Ableton Live is beschikbaar in drie versies: Intro, Standard en Suite. Deze cursus is geschikt voor elke versie. Omdat Intro wat minder mogelijkheden heeft dan Standard en Suite, heeft de trainer aparte oefenprojecten gemaakt voor Intro. Hierdoor zijn bijna alle hoofdstukken (op Hoofdstuk 8 na) volledig te volgen in Ableton Live Intro. Waar wacht je nog op? Start direct met leren en maak snel vette muziek met Ableton Live 10


Wat leer je?

– Het gebruikersinterface van Live
– Verschil Session View en Arrangement View
– Bewerken van audio loops
– Ontwerpen van instrumenten
– Inspelen en programmeren van instrumenten
– Audio opname technieken
– Effecten en routing van signalen
– De Instruments & Effect Racks
– Wavetable Synth – Jammen met Link in Session View
– Ontwerpen van een Liveset voor het podium
– Arrangeren van je muziek
– Mixen van je song
– En nog veel meer

Wat krijg je?

Bij aankoop van deze training krijg je op jouw Mijn trainingen pagina onbeperkte toegang tot het volgende lesmateriaal:

 • Meer dan 11 uur aan onine videolessen
 • Oefenprojecten voor alle hoofdstukken
 • Aparte projecten voor compatibiliteit met Ableton Live 10 Intro
 • Alle samples gebruikt in de training


Menno Keij Ableton Live trainer bij everlearn
Trainer: Menno Keij
Sinds 1999 produceert Menno Keij electronische muziek en al ruim 12 jaar gebruikt hij hiervoor Ableton Live. Onder zijn eigen naam heeft hij in Duitse en Nederlandse clubs opgetreden.
 
In 2006 behaalde hij een Master titel (cum laude) in Wetenschapscommunicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een training bij Ableton in Berlijn is Menno in 2009 Ableton Certified Trainer geworden.

Met zijn bedrijf Edutones geeft hij promotionele trainingen voor Ableton op festivals zoals ADE en Dance Fair, maar ook op conservatoria en in muziekwinkels. Daarnaast geeft hij workshops voor de Buma Music Academy en deelt hij zijn enthousiasme voor Ableton Live met duizenden leerlingen op basis- en middelbare scholen.
Ableton Certified Trainer for Ableton Live at everlearn

Video’s in deze training

Deze training is gebaseerd op Ableton Live versie 10

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben mogen een review schrijven.

11 beoordelingen voor Muziekproductie met Ableton Live 10

 1. Beoordeling 4 uit 5

  Peter (geverifieerde eigenaar)

  Mijn Mening over de training Ableton….wel waar ik eerst geen kop of staart aan kreeg heb ik dank zij de rustige en professionele manier van uitleg ben ik aardig op weg om al een groot deel van de functie’s te beheren in Ableton ik neem rustig de tijd en bekijk de scenes vaak meerdere keren zo dat ik nog niet aan het einde ben geraakt van de cursus ,maar ik ben er vast van overtuigd de manier waarop ik nu stap voor stap precies de zelfde handelingen doe zoals uitgelegd in de cursus ik mij zeker tot de Ableton fam. mag toekennen. ik vind de prijs niet overdreven gevraagd waar voor zijn geld. ik hoop dat jullie bij everlearn dit platform nog verder zullen uitbreiden met bv cursussen over DJ Controllers en de daarbij horende software zoals serato,traktor,rekordbox en al zo de beginnende dj ook de kans te geven om van thuis uit lekker de knepen van het vak te leren wanneer je maar wil…..beoordeling op 10 – 9,5 wat mij betreft.

 2. Beoordeling 5 uit 5

  allmere (geverifieerde eigenaar)

  Goed en rustig gebracht op een leuke manier dus veel in relatief korte tijd te leren. Een effectieve cursus, ben nu halverwege sofar so good. Graag ook nog een dergelijke cursus voor Studio One 4.

 3. Beoordeling 4 uit 5

  miradrumt (geverifieerde eigenaar)

  Zeer goede uitleg aan de hand van duidelijke voorbeelden! Altijd fijn om alles nog eens rustig terug te kunnen kijken. Soms werden er termen genoemd die ik nog niet kende, waardoor het voor mij wat lastiger te begrijpen was. Deze cursus is een super fijne guide om je eerste stappen te zetten in het werken met Ableton en dus ook zeker een aanrader!

 4. Beoordeling 5 uit 5

  Steven (geverifieerde eigenaar)

  Waanzinnig dat zo een goede cursus tegen deze prijs gevolgd kan worden. Dikke aanrader voor al wie met Ableton aan de slag wil en het is eigenlijk een absolute must als je er nog niet veel van kent. Met deze cursus leer je het op een gestructureerde en duidelijke manier in plaats van het internet af te schuimen zoals ik voorheen deed. Menno legt dit op een rustige manier uit met voorbeelden en je merkt wel dat hij de materie perfect beheerst. Met de Intro-versie kan je zeker ook al gerust verder.

  Veel is me nu wel duidelijk geworden waarom, waar en waarvoor sommige functies gebruikt worden. Daar ik vroeger wat at random zat te proberen zonder te weten wat het voorstelde, heb ik met deze cursus echt wel inzicht gekregen en nog veel meer zin om muziek te maken. Met de verkregen tips werk ik nu wel veel sneller.

  Mocht er een vervolg op komen met nog meer tips & tricks al dan niet voor gevorderden, zou ik de cursus direct bestellen. Echt top, niet twijfelen maar gewoon doen!

 5. Beoordeling 5 uit 5

  Walter (geverifieerde eigenaar)

  Voor mensen(+6Ojaar) met weinig of geen kennis van het Engels is deze online cursus de ideale uitweg om mee te kunnen in de software van Ableton en het gebruik ervan. In Belgie en hier in het Gentse zijn de lessen peperduur en online niks te vinden.Bedankt aan de Nederlander (Menno) voor de beste oplossing om Ableton te bestellen en ervan te leren.

 6. Beoordeling 5 uit 5

  Lieuwe (geverifieerde eigenaar)

  In een woord een KEI van een cursus die iedere Ableton gebruiker zou moeten volgen om het programma ten volle te kunnen benutten. Duidelijke en rustige uitleg aan de hand van praktijk voorbeelden. Mijn complimenten aan Menno. Dus mensen wil je een super cursus voor Ableton kijk niet langer maar bestel deze cursus direct.

 7. Beoordeling 5 uit 5

  service (geverifieerde eigenaar)

  5 jaar geleden ooit eens begonnen met Logic pro, ik heb via youtube destijds wat lessen gevolgd in het Engels (Nederlands was er niet) Ik kwam niet verder, voornamelijk omdat ik de kennis niet had. Na een tijdje ging het produceren toch weer kriebelen, ditmaal een poging met Albeton. Ik dacht gelijk: ‘ ik ga niet weer lopen hanussen met die halve youtube filmpjes en dan ook nog in het Engels, ik wil dat iemand mij het stap voor stap uitlegt’. Want het Albeton heeft gewoon (zoals elk produceer programma) ontelbaar voor mogelijkheden en knopjes.

  Ik heb één keer een les gevolgt van 2 uur, niet online maar bij een organisatie, toen moest circa € 100,- betalen.
  Nu dus online met Menno Kleij krijg je de kans om Albeton goed onder de knie te krijgen. Met 11 uur aan video materiaal (wat je uiteraard zo vaak kunt afspelen wanneer je wilt) krijg je veel kennis van Albeton, en dan is 80 euro een koopje.

 8. Beoordeling 4 uit 5

  Wim (geverifieerde eigenaar)

  De cursus geeft weer wat je anders een heleboel dingen over het hoofd ziet.
  Deze cursus is beslist een opsteker voor ieder die alles uit de software wil halen.
  Mijn compliment hierover.
  Wim Kieboom

 9. Beoordeling 5 uit 5

  Frederique Farezyn (geverifieerde eigenaar)

  Geweldige cursus. Alles wordt perfect uitgelegd. Ik voel me op mijn gemak, je kan alles ettelijke malen herbekijken. Met het lesmateriaal erbij kan je ook aan de slag, want al doende leert men. Vergeet urenlang lezen in Engelse boeken/manuals/fora, want hier leer je zeer goed ableton 10 kennen. Deze cursus kwam ook meteen online de dag na release van versie 10. Zeer snel dus, en toch volledig correcte uitleg. Je krijgt echt waarde voor je geld. Een lagenprijs, voor maximale waarde. Super. Groeten, Frederique

 10. Beoordeling 5 uit 5

  ricardomangon (geverifieerde eigenaar)

  Voor deze prijs zoveel informatie en tips over hoe te werken met Ableton is gewoon super. Ik raad iedereen aan, die helemaal nog geen verstand hebben van Ableton, dit te volgen. Het helpt je enorm om je weg te vinden binnen het software. Everlearn en Menno bedankt en ga zo door!

 11. Beoordeling 5 uit 5

  krisrombaut (geverifieerde eigenaar)

  Ik was al heel lang op zoek naar een Nederlandstalig boek of training. Na enkele heel dure korte cursussen te hebben gevolgd in verschillende scholen had ik in sneltempo de mogelijkheden van ableton gezien maar kan je er totaal niet mee overweg.. Toen kwam ik deze cursus online tegen! Elk hoofdstuk herhaal je naar believen en je krijgt een pak lesmateriaal waarmee je echt met ableton leert werken en alle tips en tricks vlug onder de knie hebt. Ik heb boeken gelezen enzovoort maar niets tipt aan deze fantastische cursus. Zonder Menno was ik nog steeds op de verkeerde weg in ableton. Mensen die echt met Ableton willen werken.. Dit is het! Van zodra ik ableton afgerond heb volg ik Logic en daar zal het niet bij blijven. Voor dit geld kan je nergens een goede cursus volgen. Blij dat ik Everlearn heb leren kennen. Kris Rombaut, Ursel België

Andere interessante trainingen en cursussen

Mis geen enkele update
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe trainingen, trainingupdates, blogartikelen en voordeelacties.
F1 Registratieformulier gratis hoofdstukken double opt-in

Bekijk direct een gratis hoofdstuk van iedere training!

Heb je al een everlearn account? Log dan in om de gratis hoofdstukken van alle trainingen te kunnen bekijken.
F1 Registratieformulier gratis hoofdstukken double opt-in

Bekijk direct een gratis hoofdstuk van iedere training!

Heb je al een everlearn account? Log dan in om de gratis hoofdstukken van alle trainingen te kunnen bekijken.