fbpx

Blog | Nieuws, tips en opinie

Blog | Nieuws, tips en opinie

Lang hebben we uitgekeken naar hét Apple event van 2021 en 18 oktober was het eindelijk zover. Tijdens de Unleashed keynote waren het de nieuwe M1 Pro en M1 Max Macbook Pro’s die de show stalen. Maar er was ook mooi nieuws voor gebruikers van de professionele applicaties Final Cut Pro en Logic Pro.
Sampling is niet meer weg te denken in hedendaagse muziekproducties. Er zijn veel kant-en-klare commerciële sample-bibliotheken die direct te gebruiken zijn. Maar wanneer je echt unieke geluiden in je muziekproducties wilt hebben, kun je het beste zelf een bibliotheek van gesampelde instrumenten en geluiden maken.
Ieder jaar krijgt de iPhone een update en wordt de camera steeds beter. Het is tegenwoordig de meest gebruikte camera ter wereld voor het maken van foto’s en video’s. Je hebt de iPhone natuurlijk altijd bij de hand maar ook de kwaliteit is tegenwoordig erg goed waardoor het niet meer nodig is om uit te wijken naar een andere camera. In deze blog geven we je een aantal tips zodat je het maximale uit je iPhone camera kunt halen.
Het professionele videomontageprogramma van Apple staat er om bekend om zowel snel, stabiel en gebruiksvriendelijk te zijn. We geven je graag een aantal handige tips om nog sneller tot een mooi resultaat te komen.
MBO College Hilversum – onderdeel van het ROCvA (ROC van Amsterdam) – en everlearn gaan een samenwerkingsverband aan. 50 docenten en 450 studenten krijgen gedurende drie jaar exclusief en ongelimiteerd toegang tot de online multimedialessen van everlearn. Docenten al vanaf mei 2021, studenten vanaf het nieuwe schooljaar 2021 – 2022.
Een eGPU is in eerste instantie ontworpen om minder krachtige laptops de kracht van desktop grafische kaarten te kunnen laten benutten. Met name voor het draaien van veeleisende games en professionele grafische werkzaamheden. Regelmatig krijg ik vragen over de mogelijkheden van eGPU’s. Wat is het nou precies en hoe werkt zo’n eGPU? Werkt het wel met een Mac? Welke grafische kaart moet ik kiezen? Helpt het ook bij het monteren van video’s in Final Cut Pro X? In dit artikel krijg je op al deze vragen en meer antwoord. Naast uitleg over de werking van eGPU’s kijken we naar de voordelen van een eGPU voor Final Cut Pro X
Meer artikelen worden geladen